The Christmas tag...hohoho

petak, prosinca 19, 2014

Kao što već znate,drage moje, obožavam tagove. Pomoću njih saznajemo jedni o drugima nešto više, a i zanimljiv su dodatak postovima vezanima uz kozmetiku. Nekad je korisno malo se maknuti od pretjeranog konzumerizma. Pa krenimo sa ovim jolly tagom.

1. What's your favourite holiday movie?
Tko nije 1500000itd. puta pogledao Sam u kući? Da li postoji takva osoba uopće?

Inače, drugi dio mi je draži od prvog, a od trećeg pa nadalje nije vrijedno ni spomena. Kevina u NY mi je uvijek humoristično za gledati.
A ako sam za dozu pravog kvalitetnog humora onda se volim zavaliti i vrištati gledajući Life of Brian. Obožavam britanski smisao za humor i sarkazam.


2.Are you on the Naughty list or the Nice list?
Iskreno se nadam da sam on the nice list. Trudim se biti iskrena, uvijek pomoći  kome je pomoć potrebna, ako sam u mogućnosti. Jedino mi je žao što baš i nemam strpljenja-to mogu zahvaliti poslu i radu sa ljudima. I žao mi je što puno psujem. LOL. Ali ići ću na ispovijed, pa valjda će mi biti oprošteno. 

3.Show us an embarrassing Christmas Card photo!
Ja ne radim Božićne čestitke i ne šaljem ih bližnjima, to mi je nekako više amerski stil. Ali ako vi imate koju, slobodno mi pošaljite sliku. Baš bih voljela vidjeti koliko  ste talentirani i domišljati.

4.Have you ever had a White Christmas?
Bilo ih je jako puno, ali eto nažalost (globalno zatopljenje i ljudska pohlepa za iscrpljenjem prirodnih resursa) posljednjih par godina ni nema pravog Božićnog ugođaja. Sjećam se dok sam išla u Osnovnu školu, kad bih išla na autobusnu stanicu, jedva bih se vidjela od silnog snijega. :/ Iskreno se nadam da će se koja pahuljica zalepršati jer i Coca-cola više nema okus kakav je imala, pečenicu nam se  ni ne da peći.
Nekako je sve to izgubilo svoju čar. No, budući da je ovo prvi Božić mene i mog supruga koji ćemo provesti kao bračni par, ipak ćemo se malo potruditi i stvoriti neke svoje tradicije.

5.Where do you usually spend your holiday?
Blagdane provodim sa svojom obitelji. Mama,tata, brat. Te od ove godine, suprug, njegova mama i tata, te svi naši psi: Loki, Nera, Gemo i As. Očekujem puno sarme i francuske salate. Can't wait!

6.Play or sing your favorite Christmas song!
Moja omiljena pjesma je "Baby it's cold outside" by Esther Williams i Ricardo Montalbán. Ali mi se užasno sviđa i nova verzija Michael Bublea i Idine Menzel. 
Isto tako me uvijek razveseli od Backstreet Boysa "It's Christmas time again". Znam, f...boy band, ali jednostavno harmonije su im savršene, pogotovo a capella. Štaću, idoli mog ranog djetinjstva. 

7.Do you open any presents on Christmas Eve?
Pokloni se kod mene otvore onog trenutka kad se dobiju. Nema čekanja. Hahaha!

8.Can you name all of Santa's reindeer?
Dancer, Rudolf.....wait....google........ DasherDancerPrancerVixenCometCupidDonner, and Blitzen. Hahahaha 
I google veli da je Rudolf dodan tek u 20. stoljeću naknadno.

9.What holiday tradition are you looking forward to most this year?
Sarma i francuska salata. Mama se dere na tatu da je već popio četiri čaše kuhanog vina i da ne mora odmah i petu. Brat drži daljinski u ruci i na tv-u se gleda samo ono što on želi. Moj muž uzima stotu sarmu iako je blizu da eksplodira. Svekar i svekrva se svađaju tko je više pojeo. Ja jedva čekam da vidim kakvi su kolači. I to tako obično biva kod nas. Svaka obitelj svojih čuda ima. Hahaaha. No šalu na stranu, najviše se radujem kićenju bora sa hubbijem. Kao što rekoh,prvi nam je Božić kao mala obitelj i bilo bi lijepo da si stvorimo neke svoje tradicije. I da, otići na polnoću ne bi bilo loše.

10. Is your Christmas tree real or fake?
Obično nam je drvce pravo. Par godina smo imali umjetno, ali nije to to. Bez mirisa drvca nema ni ugođaja u kući.

11.Hands down, what's your all-time favorite holiday food and holiday sweet treat?
Već par puta spomenuh-sarmaaaaa. Barem je to tako kod nas Bosanaca. Lol. Iskreno, nikad za Božić nisam imala bakalar, pa me uvijek iznenadi kad čujem na tv-u da ljudi kupuju bakalar za Božić. Nema meni do praseta okrenutog na ražnju, sarme u ogromnom loncu, pet kila francuske salate, baklave i ostalih kolača. 

12.Be honest: do you like giving gifts or receiving gifts better?
Naravno da volim primiti poklon, tko kaže suprotno-laže. Ali onaj osjećaj kad se oko nečega potrudite, poklonite nekome, a njemu se lice ozari, osmijeh od uha do uha...taj osjećaj da ste nekoga usrećili se ne može mjeriti sa svojim trenutnim osjećajem sreće. Zato je uvijek bolje darivati nego biti darivan. Ovako nam je srce veće i ispunjenije.

13.Show us your tackiest Christmas attire!
To zbilja nije za javnost. Lol.

14.What would be your dream place to visit for the holiday season?
E ovo bi bio odmor. Omg, nadam se da ću se jednog dana moći odmoriti na takvom mjestu.

15.Does your family have a special holiday recipe you like to help make?
Pa baš i ne. Moja mama ne voli da joj se pomaže, ona sve kuha sama. Na nama je da to sve pojedemo. 

16.Are you a pro-present wrapper, or do you fail miserably?
Bitan je trud. Ali mislim da ih znam zamotati da to ne izgleda kao katastrofa. 

17.Most memorable Holiday moment?
......is yet to come. :)

18.What made you realize the truth about Santa?
Funny story...bila ja u prvom razredu Osnovne škole. I djeca se zafrkavala, i jedan zločesti dečko (svatko je imao takvog u razredu) je izjavio da Djed Mraz ne postoji. I sva se djeca složila, uključujući i mene. No kad sam došla kući iz škole, plakala sam čitav dan mami. Kako ja to nisam znala. Cijeli svijet mi se tada srušio. Ali eto, bila sam hrabra, nikome u školi  nisam pokazala da sam devastirana iznutra.

19.Do you make New Years resolutions? Do you stick to them?
Uvijek i nikada. Hahaha. Svake godine nešto odlučim i te godine to nikad ne sprovedem u dijelo. Story of my life. Jednostavno sam shvatila, ako nešto želim započeti, prestati,napraviti-to uradim odmah. Inače sam vaga po horoskopu, i budući da sam dosta neodlučna, kod mene najbolje funcionira taj način-just do it, don't overthink it!

20.What makes the Holidays special for you?
Obitelj. Svi zajedno. I to je najbitnije. Ne tupe nam roditelji čitavo djetinjstvo bez veze da su nam oni jedini pravi prijatelji i da je njihova ljubav bezuvjetna. To je uistinu i tako. Zato treba iskoristiti priliku i posebno na dan Božića uživati u međusobnom društvu. Nedavno mi je baka preminula i taj trenutak je bio toliko srcedrapajući. Nismo ni svjesni da se ovaj trenutak gledamo a da idućeg nekoga više neće biti tu. S toga, budimo zahvalni jedni drugima i posvetimo si više pažnje. To je bit Božića. 

Eto drage moje, nadam se da ste se zabavljale otkrivajući moje neke osobne stvari, i ja sam uživala čitajući i vaše postove. A do sljedećeg, share the love, share the hugs and help the ones in need. 
Kissi kissi
G
Hohohoho...








You Might Also Like

7 komentari

  1. UPS umalo san ti opsovala tu ahaha :D Pojavila se 3 kom, kad ono samo 1 -_-" Rekoh, samo deri po tagovima, obožavam ti čitat odgovore. :D 20. me malo zeznilo, ali istina je. Ne tupi se bezveze da čuvamo bitne osobe u životu. I da, sarma <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahhaa, samo ti psuj..tu smo da dijelimo mišljenja :) lol..a što da ti kažem osim da je život toliko kratak i da toga nismo svjesni dok nekog svog bližnjeg ne izgubimo..zato treba cijeniti svaki trenutak i od njega raditi uspomene za pamćenje :) a što se tiče sarme- SARMA bitch! hahaha

      Izbriši
  2. Jako lijep' post :) Izgleda da smo stvarno svi veliki zaljubljenici u sarmu :D Izuzetno je zanimljivo čitati tagove, morati ću i ja uskoro "odraditi" jedan ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. puno ti hvala.. :) ma nema do sarme :D sarma rulz XD ma ja sam slaba na tagove..hahhaha, s veseljem iščekujem neki tvoj :D

      Izbriši
  3. Super mi je čitati ovaj tag baš sam se zato i ja nedavno odličila tipkati ga :)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images