Essence noviteti (proljeće/ljeto 2016.)

petak, lipnja 24, 2016


Essence kozmetika nas svako malo obraduje novim proizvodima na policama drogerija. 
Ne samo limitiranim kolekcijama, nego i novitetima koji se mogu naći u stalnoj postavi. 
Danas ću vam pokazati i natipkati koju riječ o svim novijim proizvodima koji su se našli kod mene. 


PALETA KOREKTORA- COVER IT ALL*


Proizvod kojem sam se najviše veselila je paleta korektora. Već imam Catrice paletu i zadovoljna sam s njom, te nakon testiranja Essence palete moram spomenuti velike sličnosti između njih dvije. Gotovo su identične. Smtram da nema potrebe da posjedujete obje, budući da su toliko slične, ali ako ih volite popust mene, slobodno dajte. Paleta dolazi u akrilnom i plastičnom pakiranju koje je jako čvrsto i kvalitetno. Budući da je u prozirnoj akrilici, kroz pakiranje možete vidjeti nijanse proizvoda. 


Na poleđini pakiranja je otisnut sastav proizvoda koji možete odmah proučiti. 
Kao što rekoh, paleta se sastoji od korektora i to njih pet. Zeleni korektor vam služi za neutraliziranje crvenila, rozi prekriva tamne krugove (sive) ispod očiju, tamniji i svjetliji bež korektor ima mat učinak dok žuti prekriva smeđe podočnjake. Nijanse možete međusobno miješati da pronađete najidealniju nijansu za vaš ten koja će prekriti određenu nepravilnost koja vas muči. Možda biste mogli i konturirati lice sa ovom paletom, ali vam to ne bih preporučila. Postoji dosta proizvoda na tržištu koji su namijenjeni konturiranju pa stvarno nema smisla. Tekstura korektora je kremasta, gusta, debela i malo tvrđa na dodir (slična Catrice kamuflaži) pa je potrebno dobro nahraniti kožu prije nanošenja korektora i jako ih dobro izblendati nakon nanošenja da izbjegnete uvlačenje u bore. Inače se lijepo upija u kožu, a nedovoljno izblendana ističu već suhe dijelove na licu. Paleta nudi vrlo solidno prekrivanje i jako sam zadovoljna s njom. Iznimno je pigmentirana pa vam čak nije potrebna velika količina određenog korektora kod šminkanja. Uz dobro nahranjeno lice prije upotrebe i uz dobru podlogu i matirajući puder, korektori sttoje na licu i nude prekrivanje i do 8 sati. 
Količina :6grama, cijena :29,90kn.




 LONGLASTING LIPSTICK- BR.23 VELVET MATT*


Velvet matt ruž me na prvu jako razočarao, a kasnije oduševio. Zašto?
U najavi noviteta je pisalo da je ovo longlasting ruž za usne što on naravno nije. Budući da je trajnost nikakva, odmah sam ga otpisala dok ga jednom nisam slučajno umjesto nekog drugog ruža ponijela na posao. Kad u nazivu ruža vidim riječ matt-pretpostavljam da se radi o mat finišu, punom prekrivanju i dužem trajanju na usnama. E pa, kod ovog ruža tekstura je toliko lagana da imam osjećaj da nanosim balzam. Jako je lagan i ugodan na usnama. Ono što me posebno oduševilo je to što ne isušuje usne, nego naprotiv imam osjećaj da ih hrani i štiti. Ruž ima blagi miris, vanilije pretpostavljam. I ovo nikako nije mat ruž, nego kremasti sa kremastim završetkom, barem meni djeluje tako. Nijansa je odlična za svakodnevno nošenje- nude/pink. Ruž se jednostavno nanosi budući da mu je oblik već prilagođen usnama, jedini problem mu je što se vrlo lako briše s usana i preslikava na čašama. Ali, na drugu ruku ako pogriješite pri aplikaciji vrlo lako tu pogrešku možete ispraviti. Nijansa je pigmenatirana solidno, ali trajnost mu je oko sat vremena. Neće preživjeti niti jelo niti piće. Ukratko, oduševila me pigmentacija i to što ne isušuje usne. A trajnost, točnije obećavajuća longlasting performacija i takozvani mat završetak su me razočarali. No unatoč svemu, nijansa je toliko prikladna za svakodnevno nošenje i nosim ju stalno. 
Količina :3,8 grama, cijena :19,90 kn. Dostupan u 17 nijansi.


VELVET STICK MAT RUŽ U OLOVCI- 05 PLUM PERFECT*


Sljedeći ruž me jako podsjetio na ruž iz Wake up, spring! LE kolekcije, iako su totalno različitih tekstura. Ruž dolazi u obliku deblje olovke na šiljenje. Dostupan je u 5 nijansi, a ja sam dobila nijansu  idealnu za jesen/zimu. Iako se nijansa zove Plum Perfect, ne bih ju baš nazvala klasičnom šljivičastom. Jer, kad mislimo na šljivičastu ona je obično dublja, tamnija i pigmenatiranija. Ovo vam je više neka malo tamnije crvena sa notom šljive. Tekstura nije toliko lagana kao kod prethodnog ruža, malo je "teža" za nanošenje, a finiš joj je polu mat. Pigmentacija me oduševila, kao i trajnost. Mislim da je ovo najdugotrajniji Essence ruž koji sam ikad isprobala. vrlo je jednostavan za nanošenje, ne preslikava se i izdržat će piće. 
Količina: 2 grama, cijena: 16,90 kn. 



FORBIDDEN VOLUME MASKARA & TOPCOAT*


Volim Essence maskare i smatram ih odličnima s obzirom na odnos cijene i kvalitete. Pa iz tog razloga nije ni čudo što sam se upravo najviše veselila novoj maskari u ponudi. Uz maskaru je dostupan i topcoat za istu.
Ako se ne varam, u prodaji je dostupna još jedan Forbidden volume maskara koja se naziva rebel (crveno pakiranje). Ova sivkasto-crvena maskara dolazi u klasičnom obliku kao i većina Essence maskara, dok je topcoat nešto niži i tanji. I maskara i topcoat imaju tanje četkice od klasičnih Essence maskara (crne, ljubičaste, crvene). Četkica me podsjeća na onu koja se nalazi u mojoj najomiljenijoj Essence maskari, a to je vodootporna All eyes on me. 
Malo sam bila skeptična o rezultatu volumena na trepavicama s obzirom na ovu četkicu, ali drago mi je da sam se prevarila. Sama maskara lijepo uvije, podigne i da volumen trepavicama. Topcoat ih samo dodatno naglasi, kod njega iskreno nisam primjetila preveliku razliku i smatram da je on proizvod bez kojeg se može. Dok je maskara stvarno dobra, ne stvara grudice, ne preslikava se na kapak i ne razmazuje se. Čak po ovim ljetnim vrućinama ostaje na trepavicama. Jako dobar proizvod i kupujem ju opet.
Maskara: 12 ml, 25,90kn.
Topcoat:10 ml,23,90kn. 



2 U 1 BAZNI LAK & NADLAK*


Ako me pratite već neko vrijeme, onda znate da ja nisam neki ljubitelj lakova za nokte. Većina nijansi koje nosim su bijele, bež i prozirne nijanse. I iz tog razloga sam odlučila si ostaviti ovaj bazni lak i nadlak budući da je multifunkcionalan, pospješuje trajnost manikure jer se koristi i kao baza i kao nadlak, a i dobro dođe u danima kada želim  dati samo malo sjaja svojim noktima. Nisam ga još isprobala, ali ga moram spomenuti u ovom postu jer znam da ovdje ima puno ljubiteljica lakića za nokte, pa eto tek toliko da znate koji Essence novitet među lakovima. Kist je vrlo tanak, lagan i idealan za nanošenje. 
Količina: 8ml, cijena: 16,90 kn.



BLUSH BALL- 10 PEACH CANDY*




Nova rumenila su vrlo interesantnog dizajna i jedva sam dočekala da se dočepam jedne nijanse da vidim ima li ikakvih razlika s obzirom na standardna rumenila u ponudi. 
Rumenilo koje sam dobila je u nijansi peach candy (više je nježno rozo nego peach), a u ponudi su još dvije nijanse uz ovu. 
Pakiranje je napravljeno od plastike sa akrilnim/prozirnim čepom koji se odvrće. Sam oblik rumenila je jajolik ili u obliku loptice. Te zbog tog zanimljivog okrulog dizajna, rumenilo se može direktno iz pakiranja nanijeti na obraze i prstima malo izblendati. Osobno, radije koristim četkicu za rumenilo, ali ako ste negdje u žurbi i trebate popraviti rumenilo, zgodno je znati da vam ovo rumenilo taj proces znatno olakšava. Tekstura je zapečena i puderasta. Rumenilo je dosta pigmentirano, ali s nijansom koju imam ne mogu baš pretjerati sa nanošenjem. Iako bi osobe sa svjetlijim tenom trebale pripaziti na laganu ruku prilikom nanošenja. Također, rumenilo je solidne trajnosti, neće izdržati osam sati, ali nekih pet-šest nećete morati brinuti da li je nestalo sa obraza. Iako rumenilo sadrži nešto svjetlijih čestica, finiš je polu mat.  A najbitnije od svega, rumenilo se ne trusi. 
Količina: 2 grama, cijena: 25,90 kn.


2 U 1 EYESHADOW&LINER*



Volim olovke za oči koje su debeljuce i imaju funkciju highlight-a. Essence je nedavno izdao 6 nijansi ovih debljih olovki na odvrtanje. Novost je ta da ih možete koristiti i kao i sjenilo i kao olovku. Nijansa koju sam dobila je 03 light me up i to je klasična highlight nijansa ( bijelo-roza sa shimmerom). Možete ju koristiti kao sjenilo i za nanošenje preko cijelog kapka samostalno, možete ju koristiti kao bazu prije nekog drugog sjenila ili pak za highlight ispod luka obrva i u untarnjem kutu oka. Vrlo je multifunkcionalna, ali ne može se baš koristiti kao highlighter (isprobala sam-lol). Isto tako sam ju par puta nanijela na waterline radi efekta većih očiju i oči su mi suzile dok ju ne bih maknula. Ako ste imale sličnih iskustava pišite da znam da li je to nešto do olovke ili možda samo meni smeta neki sastojak.
Tekstura olovke je kremasta, vrlo se lako i jednostavno nanosi. Pigmentacija je solidna i nije loša, a za trajnost sam očekivala da će malo biti bolja. Nakon par sati olovka izblijedi. 
Količina: 3,5 grama, cijena: 23,90 kn.



                     SHAPE YOUR FACE (CONTORING PALETTE) - 10 READY, SET, PEACH!



Iako već neko vrijeme možemo naći Essence palete za konturiranje u drogerijama, odlučila sam ih i spomenuti u ovom postu da kasnije ne tipkam zaseba post o njima, budući da sam ju već spominjala i u postu favorita koji možete škicnuti OVDJE
Paleta je dostupna u dvije nijanse, a ja imam onu orijentiranu oko breskvaste nijanse. 
Paleta dolazi u plastičnom/akrilnom i vrlo lijepom pakiranju. Sastoji se od bronzera, highlightera i rumenila. Količinski, najveći je bronzer, highlighter-a najmanje dobijete, dok je rumeilo srednje veličine. Meni osobno čak taj redoslijed odgovara jer mi highlighter iz ove palete nije po guštu.
Bronzer je prekrasan, prava light brown nijansa, ne ostavlja narančasti trag nakon konturiranja, vrlo je pigmentiran i minimalno se trusi. Highlighter pak ima kredastu teksturu, trusi se i radi grudice. Skoro pa je transparentan na licu i ne primjeti se uopće. Pigmentacija mu je loša te iz tog razloga mi je drago što ga količinski ima najmanje u paleti. Rumenilo je peachy/narančasto sa zlatnim shimmerom. Prekrasno je, ostavlja krasni brončani odsjaj na licu. Kod osoba tamnije puti može poslužiti i kao highlight. Ne trusi ne. Pigmentacija je solidna, ali bih voljela da je vrlo pigmentiran. Ne možemo dobiti sve što želimo, je li tako? 
Ova paleta nije baš u potpunosti prilagođena za konturiranje, ali bronzer i rumenilo se daju uvelike iskoristiti zasebno i smatram da je iz tog razloga ova paletica krasna. 
Količina: 14 grama, cijena: 34,90 kn.


                                                                             
                                                    MOSAIC BLUSH-10 MISS FLORAL CORAL



I zadnji proizvod o kojem ću vam par stvari danas natipkati je novo mozaik rumenilo. 
Mislim da su nam četiri nijanse dostupne u drogerijama.
Ponovno, pakiranje je kao i kod većine Essence proizvoda prozirno, plastično/akrilno. 
Ono što mozaik rumenila najviše ističe na policama je mozaik nijansi u panu rumenila. 
Miss Floral Coral je idelna proljetno/ljetna nijansa. Čine ju tri nijanse čiji kombiniranje se dobije prekrasna osvježavajuće roza nijansa. Sadrži vrlo sitne i skoror neprimjetne čestice u sebi, ali na obrazima djeluje mat. Pigmentacija je odlična, kao i trajnost. Od svih novih proizvoda, ova mozaik rumenila želim imati u svim nijansama. 
Količina: 4,5 grama, cijena: 25,90 kn.



Imam još par noviteta koje mi je Essence kozmetika poslala, ali oni na žalost nisu u nijansama koje ja koristim ili bih koristila. Iz tog razloga ih nisam željela swatchati za post, radije ću ih netaknute pokloniti nekome od vas u narednom darivanju. 


Koji su noviteti vama zapeli za oko?
Što se si već kupile?

Kissi kissi
G





*PR PROIZVODI

You Might Also Like

11 komentari

  1. Divno, divno <3 I sama sam jako zadovoljna s paletom korektora jer ih imam sve na jednom mjestu i odlična je za putovanja, a Velvet MatT ruž imam u istoj nijansi kao i ti te ga stalno nosim bez obzira što je nijansa više za jesen :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ruž u olovci mi se sviđa i nikako da si ga kupim.
    Morat ću sad sljedeći tjedan kada budem išla u shopping. 😄
    I maskare mi se čine dobre, pa si možda i njih kupim.

    OdgovoriIzbriši
  3. Stigla je i meni ''bucmasta olovka''. Meni ne smeta na waterlineu, niti malo, tako ju stalno i nosim :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam ja taj 2u1 lak.. Meni je odlican, brzo se susi a produzuje trajanje laka. Nakon 5-6 dana lak kao da je tek nanesen :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ruž u olovci,ali ne ta nijansa nego 05 brilliant burgundy <3
    Bit će moj definitivno (imam poklon bon od Mullera);)

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je Essence olovka odlična, imam nijansu 02 koja je tako lijepa. Baš šteta što ti se nije toliko svidjela, npr. na meni je stvarno postojana. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni je također Essence olovka super, ali sad sam nekako znatiželjna u vezi ovih korektora u bojama, ona me nekako najviše zanima. Usporedba sa Catrice paletom bi bila izvrsna!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sad znam što trebam isprobati brzo! :P
    Zasad sam prst jedino umočila u rumenilo i jako mi se sviđa! <3
    Divni noviteti. <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Meni je ova paletica korektora baš iznenađenje, ali pogodi što, sve nijanse su presvijetle za mene osim one najtamnije, ah muko moja :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Essence uvijek obožavam, ovo rumenilo je super. Imam ga i dobro je za svakodnevno nanošenje.

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images