Essence 02 All about nudes paleta sjenila

četvrtak, studenoga 26, 2015

Sa velikim zakašnjenjem vam donosim kratku recenziju jedne krasne Essence palete sjenila za oči. 
Znam da sam obećala da će recenzija u nedjelju biti na blogu, a danas je već četvrtak. Kriva sam, znam. 
Moja isprika je ta (kad nemam inspiracije i kad sam u nekom blues-u) da mi je  najbolje malo stati na loptu, posložiti sve igrače i početi nanovo sa korištenjem klupe. Prepostavljam da vam ovo nema nikakvog smisla, ali bitno je da su klupski igrači u mojoj glavi uključeni u utakmicu i da vam napokon donosim tu davno obećanu recneziju.

Paleta o kojoj ću vam danas govoriti je jedna od Essence-ovih All about paleta, točnije o 02 All about nudes paleti.


Essence o ovim paletama kaže:
"Nove palete sjenila za oči s wow faktorom. svaka paleta pruža osam modernih, savršeno usklađenih boja - od svjetlije do tamnije nijanse. nježna i dugotrajna tekstura različitih efekata poput matt, shimmering ili metalik omogućava ti da stvoriš različite izglede."



Paleta dolazi u čvrstoj akrilnoj ambalaži koja se meni osobno jako sviđa. Volim vidjeti kroz pakiranje proizvoda jer mi štedi vrijeme kod odabira proizvoda kojeg planiram koristiti određeni dan. 
Na paleti je otiskan Essence logo i naziv palete. Nije zamjerka ambalaži, ali bih voljela da je font malo veseliji jer sam naviknula da me Essence uvijek razveseli svojom ambalažom.



Cijena palete je 34,90 kn i možete ju nabaviti na svim prodajnim mjestima koji drže Essence kozmetiku, poput DM-a, Mullera.
Količinski za tu cijenu ćete dobiti 9,5 grama proizvoda i smatram da je to vrlo isplativo ako ćemo gledati sa strane koliko je potrebno vremena za potrošiti samo jedno sjenilo, a ova paleta ih sadrži 8.


Sastojci:
SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, TALC, BORON NITRIDE, POLYPROPYLENE, NYLON-12, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, STEARYL DIMETHICONE, AQUA (WATER), DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, LECITHIN, TOCOPHEROL, OCTADECENE, PTFE, HEXYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN: CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES).


Kao što je i naziv same palete natuknuo, paletu čine većinom nude/zemljasti tonovi. 
Kada biram sjenila za svakodnevni makeup, ove nijanse su mi neizostavne i najkorištenije su iz moje kolekcije. Jednostavno, sa neutralnim tonovima ne možete pogriješiti.
Sada ću biti najiskrenija što mogu biti u davanju najbitnijih informacija vezanih uz ovu paletu. 

Pigmentacija je dobra, ali  popuno prekrivanje nastaje sa dva, tri nanošenja sjenila, dakle potrebno je sjenila nadograđivati da bi se postigla jačina i dubina nijanse i onaj wow efekt koji Essence obećava. Činjenica da se nijanse moraju nadograđivati nije toliko loša budući da svi znamo da su neutralnije nijanse inače malo slabije na pigmantaciji. Logično je da su svjetlije nijanse iz palete slabije pigmentirane nego što su tamnije. Znači, ja sam zadovoljna, ali moglo bi biti i bolje. 

Trajnost je odlična, ali ponavljam-ako se nijanse nanesu u više slojeva i ako se koristi baza za sjenila.
Znači, baza je nužan proizvod da bi vam ove nijanse ostale na očima 8 sati. 
Sjenila iz palete se truse, poprilično, pa vam je moj savjet da prvo sredite šminku na očima i tek onda krenete sa podlogom za lice, korektorima, itd. 
Tekstura sjenila je na dodir mekana i baršunasta, doslovno idilična, te se iz tog razloga sjenila daju lijepo izblendati. U paleti možete naći stvarno veliki izbor neutralnih nijansi za svaki dan. 
Pet sjenila unutar palete je mat finiša, dva su shimmerasta i jedno satenskog. 
Budući da  na izbor imamo različite teksture i finiše, iz ove palete mogu proizaći stvarno raznoliki look-ovi. 

Swatch sjenila iz prvog reda palete:



Swatch sjenila iz drugog reda palete:


Za rezime- paletu koristim svaki dan, stoji mi u neseseru i uvijek mi je pri ruci za brzinsko jutarnje šminkanje. Smatram da će se svidjeti svakom ljubitelju neutralnih nijansi.

Imate li koju All about Essence paletu?
Jeste li možda škicnuli ovu?

Kissi kissi 
G




*PR PROIZVOD

You Might Also Like

17 komentari

  1. imam all about Greys i meni je super cak sam je stavila medu 3 top palete,nisam se jos razocarala sa Essencovim proizvodom pa tako ni ovim:)Ta mi se jako svida jer obozavam smeda sjenila al imam ih jako puno pa neznam jeli mi bas potrebna,al vidjet cemo 😛

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nedavno sam uzela onu limited paletu all that greys i iskreno iznenadila sam se količinom rozih sjenila..nisam još ni swatchala, ali vjerujem da će biti oke :) meni nikad dosta neutralnih, stvarno- koliko god da ih imam, uvijek poželim još :)

      Izbriši
  2. BRAVO, merkam je već nedelju dana, da li da uzmem ili ne. Ljuitelj sam samo zemljanih tonova jer imam veće kapke i tamno braon oči, ne volim ništa drugo od boja. Super si mi predočila ovu paleticu, i mislim da ću je uzeti jer je za moje potrebe superiška :) Hvala ti :)
    fashionovertherainbow.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako ti treba nešto neutralno za svaki dan, onda je za tebe :) meni nikad dosta zemljanih tonova :D

      Izbriši
  3. Imam nude, grey i rose i moram priznati da mi se greys najviše sviđa. Inače po pitanju sjenila Essence postaje sve bolji i bolji. Imam starije paletice koje su skroz slabo pigmentirane dok su ove sasvim dobre.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, i ja sam primjetila poboljšanje essence sjenila :) i to mi je drago jer su nam cjenovono najpristupačnije :D

      Izbriši
  4. Imam je i volim :D Pigmentarnost je malo slabija, no to se riješi s bazom i se ok :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Neman ovu, ali iman sličnu essence nude paletu koju koristin svakodnevno :D Essence plate i sjenila su i više nego solidna s obziron na dostupnost i cijenu, uz bazu za sjenila odlična :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo to, sve si rekla...nema se što prigovoriti s obzirom kolika je cijena i uostalom moram priznati da je essence uvelike poboljšao kvalitetu sjenila :) e pa mila moja budem ti šibnula jednog nudaća :DDD <3

      Izbriši
  6. Predivna paleta, svi je hvale imislim da je savrsena! I ova i one druge :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno je ok za svaki dan, cjena odlična, kvaliteta solidna :) doslovno-trebam skupit sve :) hahaa

      Izbriši
  7. Divne nijanse,primjetila sam je u DM-u medjutim nekako su mi se nijanse cinile vlazne,i bas kako si rekla da se truse,iako cijena im je niska,pa je to prihvatljivo :*

    http://zeberry.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, sad kad si spomenula sjenila vizualno izgledaju malo čudnije, točnije mekanije su, a i izgledaju kao što si rekla vlažnije, ali nisu :) možda zbog te teksture se i nešto više truse.. ali za tu cijenu, nema se što prigovoriti :)

      Izbriši
  8. Sestra mi je bas kupila ovu paletu, jos nisam isprobala, ali boje mi se sviđaju! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Paleta je divna, tj. sve palete iz te kolekcije, iako mislim da ću prvo nabavit roses paletu :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Upotpunosti se slažemo! Ljubaaaaaaac <3

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images