Spoil with oil prirodna kozmetika- glicerinski sapun za ruke

četvrtak, travnja 07, 2016


Ako me pratite na blogu i facebook-u, već znate da sam imala priliku isprobati nekolicinu prirodnih proizvoda u suradnji sa Ivoninim domaćim brendom Spoil with oil prirodna kozmetika.
Prethodnu recenziju balzama za usne možete pogledati na linku OVDJE. U tom postu sam vam predstavila "ruke i um" koji stoje iza brenda pa ako još niste škicnule tu recenziju, možete sada.



Danas sam vam odlučila pokoju riječ natipkati o jednom proizvodu koji nisam koristila godinama.
Točnije, koristim ga svaki dan samo ne u ovom obliku. 
Riječ je o glicerinskom sapunu.


Kada mi je Ivona poslala katalog svojih proizvoda odmah sam uočila sapun i zamolila ju da ga uključi u proizvode koje će mi poslati na recenziranje. 
Sapun izgleda preslatko. Znam da je to površno od mene, ali padam na izgled i pakiranje proizvoda.
Čak mi malo sliči i na Lush sapune, ali razlika između sastojaka oba brenda je ogromna.


Sapun je vrlo zanimljivog oblika i dizajna te je zbog toga vrlo ugodan oku. Napravljen je u obliku ruže (pretpostavljam u silikonskom kalupu budući da ja slične kalupe koristim za izradu nakita od fimo mase).  Ivona je uspješno i domišljato koristila pigmente za boju i iz tog je razloga sapun različitih boja (plavi/lila/rozi/zeleni,itd).  Također, sapun mi je stigao zamotan u plastičnu vrećicu jer je to način sigurnog pohranjivanja sapunskih proizvoda iz domaće radinosti. 
Isto tako, na vrećici se nalazi etiketa sa popisom korištenih sastojaka i rokom valjanosti od 6 mjeseci.



Dakle, sapun dolazi u krutom obliku. Inače, više preferiram sapun u tekućem obliku zbog lakše i higijenske upotrebe. Ovako moram sapun skrivati po kupaonici da ga netko drugi ne bi upotrijebio. Iako ga samo koristim za pranje ruku (vjerojatno ga možete koristiti i na licu, ja osobno nisam isprobala), ipak ga ne volim dijeliti sa ukućanima. 
Sapun je na dodir gladak, kao i većina drugih. Ugodno sam se iznenadila količinom sapunice koju stvara. Doslovno se pjeni kao i tekući sapun što iskreno nisam očekivala. 
Sapunica je bijela sa malom dozom (skoro neprimjetno) plavkastog pigmenta.
Ruke mirišu po klasičnoj čistoći nakon upotrebe sapuna. Iako su kao eterična ulja korištena slatka naranča i lavanda samo osjetim lavandu koja prevladava. 
Dovoljno je jedan/dva puta protrljati ruke sapunom i one su čiste te nema osjećaja zatezanja kože. Što je logično budući da je ovo glicerinski sapun, a glicerin služi za zadržavanje vlage, ne isušuje i ne iritira kožu. 
Sapun uspješno pere masne ruke od čišćenja roštilja (testirala sam). 

Popis sastojaka:


I za kraj posta ću se samo malo vratiti na usporedbu ovog sapuna sa Lush sapunima. 
Ono što mi je odmah zapelo za oko je to da sapun ne sadrži sulfate (SLS i SLES) dok skoro sve i jedan Lush sapun sadrži iste. Naime, sulfati često nadražuju kožu, uzrokuju crvenilo i osipe te se često upotrebljavaju pri testiranju proizvoda na životinjama radi uzrokovanja iritacija i kasnijeg tretiranja istih. Razumljiva mi je njihova rasprostranjenost u deterdžentima budući da su ekonomični, ali u kozmetici, posebice u zadnjih desetak godina, ima toliko kvalitetnijih sastojaka da više mi je banalno gledati popise sastojaka na proizvodima i vraćati na policu budući da većina nije prirodnog porijekla i upotrebljava SLS i SLES (najviše ih nađem u šamponima). 

E-mail: spoil.with.oil@gmail.com

Koristite li sapune u ovom obliku?
I da li vam je bitno da li proizvodi koje koristite učestalo sadrže sulfate?

Kissi kissi 
G


*PR PROIZVOD



You Might Also Like

8 komentari

  1. Trenutno koristima Pyrusov kruti sapun i na njemu piše da je u potpunosti prirodan, ali dok pogledaš sastojke vidiš da od prirodnog nema ni p, ali mi je začuđujuće dobar i ne isušuje mi i ovako jadne ruke. Super recenzija. :) Vidiš, ja sam svoje ukućane istrenirala da moj sapun za ruke ne diraju, znaju jadni koliko sam opsjednuta pranjem istih i bakterijama i svime kaj dolazi s tim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost, mnogi to rade..posebice kada već velikim slovima napišu-bez parabena, onda možeš biti sigurna da pokušavaju zamaskirati neki drugi neželjeni sastojak u sastavu proizvoda :/ i meni se kosa na glavi diže kada vidim da netko koristi moj proizvod, zato ga skrivam hahha

      Izbriši
  2. Sastojci su mu fantastični, ja više uopće ne koristim krute sapune. Kao što si ti rekla tekući su praktičniji i više higijenski. :)
    Što misliš jel dobar za pranje kistova? :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš to, ne sjećam se kada sam zadnji put kupila kruti sapun :) ali ovaj mi se sviđa :D isprobat ću na kistovima, pa te obavijestim :)

      Izbriši
  3. Zbilja ne obraćam previše pažnju na sapune za ruke, ali preferiram tekuće, kremaste i mirišljave. Ove u kamenu koristim za pranje kistića (najčešće neke sensitive od Balee). Sulfate stvarno ne volim niti u jednom proizvodu, ali najćešće to provjerim tek kada donesem proizvod kući -.-
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također, iako mi je drago što sam ovaj isprobala, sastojci su vrh i sapun me ugodno iznenadio :) na žalost, većina nas krene u provjeravanje sastava kada proizvod donesemo kući :/

      Izbriši
  4. i sama koristim ovaj sapun i oduševio me :D dobijem onaj stvarni osjećaj temeljito opranih ruku.. lijepo klizi po rukama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš, ruke mirišu i osjećaju se čisto :) i samu me baš ugodno iznenadio :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images