Take out the trash #3

nedjelja, prosinca 27, 2015

Drage moje,
Nadam se da ste provele blagdane u blagostanju i sa svojima najmilijima.
Kako je to krasno razdoblje prohujalo s vihorom, vrijeme je da nastavimo sa normalnim aktivnostima gdje nema mjesta ljenčarenju. Budući da sam poprilično zanemarila blog i piskaranje, sada imam podužu to-do listu. Pa krenimo odmah sa čišćenjem nakon blagdana.

Što sam sve potrošila u zadnje vrijeme?



Kao i u svakom empties postu, tako i u ovom, prevladavaju preparativni proizvodi. Zašto? Zato što njih daleko prije potrošimo nego one dekorativne prirode. Tuširamo se svaki dan, jel? 
Palmolive gelovi za tuširanje su najčešći u mojoj kupaonici. Ne znam zašto, ali kad god moj muž ide kupiti gel donese Palmolive. Uz Palmolive se našao i gel za tuširanje od Afrodite (jojoba ulje) koji je fantastičan. Njega vam preporučujem za isprobati budući da njeguje, hidratizira i ostavlja kožu mekanom. 
Pokraj gelova za tuširanje potrošila se i umivalica za lice, isto od Afrodite, Clean Phase.
Iskreno, nije loša umivalica, samo je obavezno da šminku sa očiju prvo uklonite sa micelarnom otopinom (posebno ako koristite vodootpornu maskaru) inače vam ova umivalica neće ukloniti tragove maskare ispod očiju.



Obožavam Garnier Ultra Doux maslac za kosu sa avokadom. Nakon njega mi je kosa bujna, sjajna, mekana i izgleda zdravo. Ne smijem zaboraviti kupiti novo pakiranje. 
Budući da mi je ostalo jako malo losiona za tijelo (Ziaja goat milk), sjetila sam se da imam Planet spa (Avon) u ormariću.  Da, sjetila sam se, ali na žalost-prekasno. Naime, provjeravajući na svom blogu sam vidjela da je kod mene oko 9 mjeseci i pokvario se. Tekstura nije ista, postao je više tekući i ne miriši na čokoladu nego na nešto jako čudno. Još jedan podsjetnik da ne treba u isto vrijeme posjedovati deset losiona jer nećete sve stići potrošiti na vrijeme, a da niti jednom ne prođe rok valjanosti.


Ne znam više koje su mi ovo kremice po redu, ali opet sam "slistila" malu Balea retro kremicu i aqua serum.  Doduše nisam pretjerano luda sa serumom, ali sam ga iskapila u trenu kada sam imala malih kožnih problema. Balea Sail away mi je jedna od najdražih retro kremica i sigurno neće biti zadnja.


Mazalica za usne nikad dosta. Stvarno nisam izbirljiva povodom njih i sve što kupim potrošim brzinom svjetlosti. Btw, labello klasik je poklon od moje drage Mile, sačuvala bih pakiranje samo zato što sam ga dobila od nje, ali nema mi smisla. Moram se prisiliti da neke sentimentalne poklone ili pakiranja ne čuvam jer to nema apsolutno nikakvog smisla.


Moja najdraža maskara je All eyes on me vodootporna maskara od Essence-a. Trenutno je ne koristim jer testiram jednu Catrice maskaru, a imam još jednu Deborah pričuvu. No čim te potrošim vraćam se svojoj Essence maskari jer za mene nema bolje. Lagano podigne i uvije trepavice, ne trusi se (to mi je najbitnije jer ja često "šuljam" po očima) i ne razmazuje se. Cijena je oko 16,17 kn. 
Napokon sam potrošila i Essence brow set, točnije tamniju nijansu. Trebalo mi je više od godinu i pol.


Prije par mjeseci sam nešto petljala po ladicama, pala sa stolice i iz ruke mi odletio Wet'n'wild bronzer i razbio se u sto komadića (p.s. na pakiranju niti ogrebotina). Planirala sam ga nekako spojiti i sastaviti, but I never did. Ne da mi se više držati neke stvari koje nemam namjeru iskoristiti. Tako je u smeće otišlo i Essence rumenilo u nijansi Adorable. Njega sam doduše poprilično iskoristila, poklopac je pukao i nemam namjeru ovu nijansu više čuvati.


Što se tiče makeup-a za prekrivanje preferiram Max Factor brend. Njihov pan stik je jedan od najboljih drogerijaskih proizvoda za prekrivanje crvenila, prištića, izjednačavanje tena. Odličan proizvod i kupujem ga ponovno. Također nije ni Creme puff puder u kamenu loš, samo mu trajnost nije najbolja. Kada fiksiram tekući puder puderom u kamenu želim da mi to ostane na licu osam sati i amen. Creme puff je dobar za kratki izlazak sa šminkom za licu, ali nije za dugotrajno izbivanje iz kuće. Osim ako ne planirate nositi puder sa sobom i s vremena na vrijeme popraviti šminku. 
Tekući puder (extra lasting) iz Avona nisam potrošila do kraja. Naime, imam ga sigurno preko dvije godine i strah me uopće ga isprobati ponovno. Nedavno sam imala par neugodnih osipa na licu i budući da znam da mi je ovo star proizvod, ne želim se dovoditi u napast da slučajno opet testiram ili da mi zauzima mjesto u ladici. Zato, goodbye. 


Potrošena je i druga bočica Essence studio nails ulja za nokte. Sviđa mi se miris, brzoupijajuć je i uvjerena sam da mi je oporavio nokte (uz Eveline), pa od te kombinacije ne odustajem.
Malo sam prošla kroz kutiju sa lakovima za nokte (čiji je broj jako narastao zahvaljujući GleeTree) i poželjela sam malo "nositi" ovaj Color club lak. I ne znam što se tu dogodilo, ali kada protresem bočicu primjetim da je lak dosta rijedak, kada otvorim osjetim samo alkohol i vidim da je lak promijenio boju i postao vodenast, tako da je vrijeme da ga se riješim.



Napokon sam potrošila Celine Dion parfem. Imam ga godinu dana, čak nije bočica velika, ali jednostavno sam se s njime dosta mučila. Sviđao mi se sam miris, ali sam često zaboravljala da ga imam. Na kraju sam bila ustrajna, preselila ga u kupaonicu i prisilila se da ga nanesem svako jutro prije nego krenem na posao. Upalilo je, parfem je potrošen. Sada razmišljam o Dior- Hypnotic posion parfemu. Naime, ima ga moja prijateljica i nakon što izađe iz prostorije ja taj parfem osjetim i dva sata kasnije. Mljac! Malo je prejak za moj gušt, ali budući da odlično miriši još uvijek ću razmišljati da li da ga kupim ili ne.
Napokon sam bacila Rival de Loop ruž za usne. U pakiranju ga je ostalo jako malo proizvoda, ali sam ga čuvala iz sentimentalnih razloga, but not anymore...



Uff, moram se prisiliti češće pisati post o potrošenim proizvodima zato što ih se skupi poprilično i treba to sve natipkati, a da vam ne bude zamorno za čitati. 
Recimo, sada imamo još preparative. Pa mislim, toj preparativi nikad kraja. Još nisam sigurna da li sam sve ubacila u vrećicu u kojoj ih čuvam dok ne dođe red za slikanje. 
Da skratim priču, Ovdje imamo Palmolive (off course) gel za tuširanje, Alverde (LE 1001 noć) gel za tuširanje-koji je sve samo ne gel za tuširanje. Tekstura ultra čudna, kao gel za kosu, sapunica minimalna, miris nepodnošljiv. Pantene regenerator je bio solidan, ali niti blizu Garnier regeneratorima. I naravno, potrošio se i H&S šampon.



Isto tako, potrošila sam i LPM maslac za tijelo. Ovo mi je drugo potrošeno pakiranje i mislim da ću kupiti i treće. Olival bademovo ulje se pokazalo odličnim za obnavljanje suhih vrhova na kosi, isto tako sam ga koristila kod njege ruku. 
Potrošen je, ne znam koji po redu, rozi Baby lips u nijansi Pink punch. On mi omiljen iz razloga što je dosta pigmentiran za jedan balzam i fino miriši, ali na žalost nije hidratizirajuć. 


Nedavno sam pisala grupnu recenziju nekoliko Oriflame proizvoda. Tu recenziju možete pročitati OVDJE
HairX regenerator odlično obavlja svoju funkciju, a to je davanje volumena kosi. Na žalost užasno zapetljava kosu i nemam namjeru držati u kupaonici proizvod koji neću više koristiti. 
Za vrijeme testiranja BB kreme i dnevne kreme pojavilo mi se crvenilo i maleni prištići na području oko usana. Prvo sam mislila da je to zbog BB kreme, pa sam ju prestala koristiti i nastavila sa dnevnom, ali crvenilo nije nestajalo. Onda sam jednostavno izbacila oba proizvoda iz uporabe i idu ravno u smeće. Zapisala sam si sastojke, pa ću se potruditi izjegavati ih u drugim proizvodima. 



I to bilo sve za ovogodišnje pražnjenje kante za smeće. 
Nadam se da nas u idućoj čeka hrpa drugih proizvoda, ali pomnije biranih i u cijelosti potrošenih.

Jeste li isprobale koji od navedenih proizvoda?

Do sljedećeg posta, 
Kissi kissi
G





You Might Also Like

13 komentari

  1. I ja koristim sva "labella", što original sto ne. Meni su svi dobri.
    H & S obavezni i šampon i regenerator. Maskaru imam isto tu, meni je dobra. Palmolive proizvode koristim isto. I Baby lipa imam sto sti takav sam imala. Meni se ne sviđa nijansa. I nekako mi je prejake na usnama.
    Ja imam Hypnotic i čist ok je. Ako ćeš ga kupiti, nećeš požaliti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanemari greške. Auto ispravljanje imam pa.. koma, haha

      Izbriši
  2. Koliko dekorative, svaka čast :D Essence brow set mi je odličan i stalno mu se vraćam, a super je i to što stvarno duuugo traje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. bravo, trebalo je sve to potrositi, pogotovo dekorativu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. moram isprobati ovu Essence maskaru koju voliš :D

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja isto jako volim BL Pink Punch. Moram isprobati Garnier maslac za kosu i essence maskaru :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Planet spa maslac upravo neki dan poklonjen Andreji, jer kao što kažeš šta će mi 10 komada. Sva sreća pa ih istovremeno otvorim možda 2 ili 3. Pan stick još uvijek alfa i omega pokrivnosti, dobro si me sjetila da obnovim zalihu. Alverde i meni čudno mirišu. I kad su novi izazivaju u meni sumnju da su pokvareni, mislim znam da nisu, ali tako mi mirišu.

    OdgovoriIzbriši
  7. Koja je cijena pan sticka i creme puff pudera? :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Svasta ovde ima..Volela bih da isprobam pan stick :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Labella su mi must have, a Garnier maska mirise izvrsno! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. I meni su se pojavljivale bubuljicr od te Oriflame BB kreme, nekako je masnjikava.:/

    OdgovoriIzbriši
  11. Probala sam garnier masku i fantastična je :D Zasigurno ju opet kupujem kad potrošim i odlično mi je "čuvala" kosu tokom ljetnih mjeseci.

    OdgovoriIzbriši
  12. Afrodita jojoba gel i mlijeko su neopisivi zbilja :D Balea serum sam kupila jednom i početkom ove godine sam ga potrošila, ništa meni posebno nije to. I ja sam pri kraju s Essence setom, jeeej napokon jer mi je već dosadan, svjetliju nijansu sam dala prijateljici tako da se sve iskoristi :)
    A o BB kremi sam ti već napisala da ni moje iskustvo nije dobro :/

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images