Serije koje trebate pogledati ovo ljeto

četvrtak, kolovoza 06, 2015

Najbolje moguće opuštanje je uz neku dobru seriju. Skuhajte si kavicu, pripremite kokice i upalite tv. Udobno se smjestite i odaberite bilo koju od navedenih serija, vjerujem da nećete pogriješiti.
Danas vam donosim listu serija u kojima sam uživala, a i poneku koju ću tek krenuti gledati.
Pa krenimo.

1. ORANGE IS THE NEW BLACK



Vjerujem da ste već pogledali tri sezone ove serije, a ako niste zbilja biste trebali.
Inače, serija me šokirala. Šokirala me lezbijskim scenama, podmuklim ženskim umovima, ali ujedno i navela da suosjećam sa apsolutno svim zatvorenicama tamo. Zašto? Recimo, ako ste čitali knjigu Zločin i kazna, zbog iscrpne deskripcije psihičkog stanja glavnog lika na kraju ste suosjećali sa jadnikom i govorili da nije on kriv za zločin, na to ga je navelo sve oko njega, ponajprije stanje u društvu. Tako i u ovoj seriji, iako imate glavni lik Piper, meni su ujedno više zanimljiviji drugi likovi. Serija je ispreplitana trenutnim scenama u zatvoru kao i onim scenama što se sve i jednoj zatvorenici događalo prije nego su tamo završile. Odlična serija, željno iščekujem 4. sezonu.

2. WAYWARD PINES


Wayward Pines je nova i nazovimo ju postapokaliptičnom serijom. Radnja prati detektiva koji se nakon automobilske nesreće budi u bolnici gradića čiji naziv je i naziv serije. Ne zna kako je dospio tamo, gdje mu je obitelj, što se dogodilo, a ponajprije ne shvaća zašto ne može otići iz tog grada. Prva sezona je tek završila, tako da stignete sve pohvatati. Tjekom sezone u gradu mu se pridruži obitelj i radnja dobije totalni zaokret što nisam očekivala. Gradić je ujedno jedini grad na zemlji u kojem obitava ljudska rasa. Sve poslije zidina grada je uništeno i napučeno nekakvim ljudskim mutantima.
Jako čudna serija, niskog budžeta koja me podsjeća na seriju Jericho. Kraj prve sezone je odličan i jedva čekam iduću zato što glavni lik umre i radnja se nastavlja tako se da se par godina kasnije njegov sin budi u istoj bolnici kao i njegov otac u prvoj epizodi.

3. TRUE DETECTIVE


Oke, nisam mislila da ću ikad reći za Matthew McConaugheya da je uistinu dobar glumac. Naše razmirice idu daleko, sve od kad je po mom mišljenju nezasluženo dobio Oscara umjesto DiCaprija. 
Hahhaha, na stranu toga, Interstellar i ova serija me malo prosvijetlila. 
Radnja prve sezone prati detektivski duo u rješavanju jednog slučaja 95-god. Prikazuje njihovo stanje sada, a i radnje te davne godine. Glavni likovi i glumci su fantastični, a i serija je poslije Breaking Bad i Wire najbolje ocjenjena na IMDB-u. Sada završavam prvu sezonu, a izašla je i druga sezona sa drugačijom tematikom. Doduše, opet prati dva detektiva samo što uloge imaju Colin Farrell i Vince Vaughn.

4. BETTER CALL SAUL


Ova serija mi je na listi za pogledati od kad je najavljeno snimanje. Još nisam gledala, pa mi nemojte odavati previše detalja. Radnja prati, koliko znam, odvjetnika iz Breaking Bad-a, Saul-a Goodmana prije nego što je sreo Walter Whitea i Jesse Pinkmana. Nadam se da je serija koliko toliko u rangu BB-a.

5. VIKINZI


Više nisam fan Igre prijestolja. Sad se sigurno zgražate. Nakon treće sezone sam odustala kada su mi pobili skoro svaki omiljeni lik. Radnja je otišla toliko predaleko i više mi se ne da hvatati tko je tko i što se dešava. Zamjena za tu seriju mi je još bolja. Ako ovo nije najbolje izdanje glumca Travisa Fimmela i ako ovo nije njegov najbolji rad, ne znam što je. Radnja vjerodojstveno prati vikinge u njihovim pohodima i detaljno opisuje način života tog doba. Definitivan-must see.

Eto, to su vam moji prijedlozi s kojima možete kratiti ove ljetne dane. 
Da li ste koju gledali i što mislite o njima?
Imate li kakvih prijedloga za mene?

Do sljedećeg posta,
Kissi kissi
G



You Might Also Like

12 komentari

  1. vikinge i narančastu sam odgledala, pogledaj i last man on earth ima 1 sezona čeka se 2 , ako nisi, super je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam gledala last man on earth, ali evo nakon true detectiva ide ona :) hvala na prijedlogu :D

      Izbriši
  2. Orange is the new black sam odgledala prvu sezonu i onda prestala. Možda budem opet počela. Vikinzi su mi savršeni i jedva čekam novu sezonu. Better call saul mi prva epizoda nije bila nešto tako da nisam nastavila. Muž kaže da je dobra i da nisam dala dobru šansu. True detective mi je bila odlična. Od druge sezone sam pogledala prvu i Vince Vaughn mi jednostavno nije za sada dobra uloga za tu seriju. Njega vidim samo u komedijama. Ali nastavit cu gledati. WP nisam još gledala ali mi je na listi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oitnb definitivno nastavi gledati jer je svaka epizoda odlična :) ako muž veli tako onda saulu moraš dat šansu, i sama polažem velike nade u tu seriju jer mi je bio odličan u breaking badu.. :) i mene je malo zbunio izbor glumaca td za drugu sezonu, ali mora postojati razlog za to..ne znam u koje je doba radnja smještena pa možda vince paše, stvarno ne znam...budem vidjela :)

      Izbriši
  3. Prvu nisam gledala, ostale odlične. :) Evo još prijedloga: Sense8, Tyrant, Humans, Mr. Robot, Masters of Sex. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh, sada budem imala što gledati do kraja godine :DDD prvu deff moraš pogledati :D

      Izbriši
  4. OITNB sam gledala i obozavam je. Zaljubih se u Ruby Rose. :D Ja ti preporucujem Fargo i The Fall. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. daaa, tako je prekrasna..doslovno savršena :) o fargu sam čula samo pozitivne stvari tako da deff ide na listu za pogledati.. :)

      Izbriši
  5. OITNB sam gledala i prve dvije sezone su mi super, dok mi je ova zadnja, treća dosta dosadna i poprilično me razočarala :D
    True Detective je odličan :D a baš mi je uskoro u planu gledati Better Call Saul

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam serije i samo njih i gledam :D Vikinge i True Detective sam odgledala i riječ je o odličnim serijama :D Wayward Pines je tip serije koje najviše volim, ali čekam i drugu sezonu pa ću onda odgledati sve u komadu :D Moje preporuke serija, iako malo kasnim jer su ljetni dani pri kraju, ali ovo je za dekicu i vrući čaj: Under the Dome, Grimm, Continuum, Misfits i ako nisi gledala Fringe (serija ima 5 sezona i pravi kraj serije bez da je napasno prekinuta). Ugodno gledanje :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O Fringe sam toliko toga čula i prva mi je na listi sada za pogledati..isto tako volim kada se skupi koja sezona pa sve odgledati nego čekati epizodu po epizodu..ali sa wayward pines nisam mogla dočekati.. :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images