Vanity tour

petak, listopada 17, 2014

Ono što najviše volim kod kozmetike je njena organizacija. Obožavam čitati postove i gledati you tube videa koji imaju veze sa organizacijom šminke. Moj mali kutak nije još uvijek doveden do onog maksimuma do kojeg bih htjela, ali sam za sad poprilično zadovoljna njegovim stanjem pa sam ga odlučila podijeliti s vama.

Za rođendan sam od svog divnog muža dobila ovaj stolić. Kupljen je u Jysk-u. Bio je na rođendanskoj akciji ( ne za moj rođendan, nego Jyskov) za 500 kn, a inače košta oko 700-800 kn. U uputama je pisalo da je vrijeme sastavljanja 45 min. A nama, noobovima, je trebalo oko tri sata. Smeh! Stolić ima dvije ladice koje se izvlače. Na žalost nema dovoljno prostora za sve moje stvari, tako da sam morala prekopati svoju kolekciju i izbaciti hrpu stvari, što zbog ne korištenja (jer nema ništa gore od čuvanja stvari koje nikad nećete iskorisiti), što zbog zasićenosti. Tako da sam sad zadovoljnja svojom malom kolekcijom i organizacijom. Pa počnimo.
U lijevoj ladici se nalazi nešto kozmetike koju ne koristim svaki dan, ali sam odlučila sačuvati za ne-daj-Bože. Skroz lijevo se nalazi nešto od mojih parfema (ostatak je u kupaonici da bude- on the go). Ukratko da nabrojim: Celine Dion, Avon Far away, Oriflame Imagination, Hugo Boss Deep red. Imam tu i par paletica: Wet'n'wild, Catrice i par random. Također, imam i paletu korektora te nekolicinu rumenila. U ćošku desno mi se nalaze face primer i tekući puder. Umalo i zaboravih, pokraj paleta mi stoji i kozmetička torbica koja je nešto najslađe što sam vidjela. Gioradni gold by Oriflame. Nisam u potpunosti zadovoljna ovom organizacijom zato što još uvijek tražim akrilne organizatore za ladice, da svaki proizvod ima svoj pretinac. Dok ne nađem to što sam zamislila, zadovoljit ću se i sa ovim set-upom.
U desnoj ladici su nekozmetički proizvodi koji su mi svakodnevno potrebni. Tj, ne baš svakodnevno, ali neka budu pri ruci kad zatreba. Sprej i pjena za kosu te uvijač i pegla. Također, imam i malu akrilnu posudicu u kojoj držim ukosnice i gumice za kosu. Imam tu i nešto proizvoda za zaštitu od sunca, sunčane naočale i masku za lice. 
Na stoliću imam organizator za nakit kojeg sam nedavno našla isto u Jysku za 50 kn. Odličan je. Prije sam nakit držala u akrilnim ladicama, a budući da sad imam ovaj stalak, iznimno me veseli da sada svaki komad ima svoje mjesto.Ne mogu sakriti svoje oduševljenje. Ako i vi muku mučite sa zapetljanim ogrlicama, trkom u Jysk i nabavite si ovo jer nećete požaliti. 
Na sredini solića držim svoj akrilni organizator sa ladicama (dugo sam ga koristila za pohranu nakita). Košao je 120 kn i ,pogađate, iz Jyska je. Ne znam da li ste primjetili, ali je sasvim očito koji mi je dućan omiljeni za kupnju kućnih svaštarija. Na organizatoru držim ogledalce, koje ću uskoro zamijeniti nekim malo ljepšim. Imam na piku jedan s ebaya, no o tome malo više kad se odlučim na kupnju. Pored ogledalca je kabuki četkica za jednostavno i brzo korištenje.
U prve dvije male ladice su uspješno stali ruževi koje sam odlučila zadržati. Ostatak sam poklonila frendicama i od sad ako slučajno kupim neki novi, jedan stari mora letit iz ladice. One in-one out. Moram se držati pod kontrolom. Jer budimo realni, nemrem ni ove ruževe potrošiti za godinu dana i ne želim da mi stvari isteknu unutar kolekcije. Osjećam da je to puno gore, kao da su vam novci neiskorišteni. Onda mi je bolje pokloniti to nekome, tko će uživati i to iskoristiti. Inače, kod mene prevladavaju Avon ruževi, ima tu poneki od Catrice, Maybelline, Yves Rocher, Rival de Loop, itd.
U drugoj ladici stanuju olovke za oči, usne, tuševi. I to je to otprilike. Random stvari by Essence, Avon, Oriflame.
I zadnja ladica mi je najdosupnija pa sam u nju odlučila staviti one proizvode koje koristim svakodnevno. Korektori, puder, maskara, sjenilo za obrve, koja četkica i bronzer. Btw, idealno vrijeme za nošenje bronzera su mi jesen i zima. Ne znam zašto, ali pretpostavljam da je zbog toga što u hladnija vremena žudim za suncem i blagoj preplanulosti. Freak!
I za kraj, u desnom kutu svoga stolića držim plastični organizator, ponovno iz Jyska-25 kn, u koji sam pohranila par lakova za nokte koje sam odlučila zadržati, rašpice, aceton...

I na samom organizatoru sam smjestila svoje drvce iz Offertisime (16 kn) na kojem držim prstenje, privjeske i sat, te pokraj toga još jedan parfem.
Eto, drage moje, tako nekako izgleda moj mali kutak. Dakako, on je daleko od savršenstva. Ima tu još dosta stvari kojih trebam nabaviti da to bude to, onako kako sam zamislila. A do tad,  poprilično sam zadovoljna postavom i izgledom. I jedan savjet, nije bitno da je sve tip top, bitno je da vi uživate u svojoj kozmetici i da znate gdje vam se što nalazi. Nije bitno da vam je kolekcija velika kao Eiffelov toranj, jer budimo realni- nećete ju potrošiti niti za tri stoljeća. Zato si uzmite ono zbog čega vam srce zaigra i ono što vam stoji. A stvari koje vam ne pašu uvijek možete donirati ili pokloniti svojim bližnjima i nekoga malo usrećiti. Moj cilj je declutter and organize.... and be happy :)!!
Hvala na čitanju, nadam se da vam se ovaj mali postić svidio i budem vas obavijestila kad ovo svoje stanje updateam i dovedem sebi do savršenstva.
Kissi kissi
G












You Might Also Like

19 komentari

  1. Iskreno, piskaram blogić iz ljubavi prema stvarčicama, i iskreno nisam mislila da će ga itko ikada čitati osim mene..tako da sam ugodno iznenađena prvim komentarom ispod nekog mog posta...i iskreno zahvaljujem :D u made my day :)) <3 Organizirana sam koliko mogu biti sa stvarima s kojima raspolažem...i nadam se da ću ga uskoro dovesi do stanja kad će mi biti apsolutno savršen :) znam da nemaju svi isti ukus...ali najbitnije je ugoditi samima sebi..Još jednom, hvala na primjećivanju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno organizirano, jako mi se sviđa stalak za ogrlice, kolko si ga platila? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. puno hvala :D stalak je koštao 50 kn jer je bio na rođendanskom popustu jyska..ako se ne varam, popust još uvijek traje.. stalak ima 6 kukica za ogrlice, 6 za narukvice i 24 rupice za naušnice :)

      Izbriši
  3. Otkrih blog u ovim kasnim satima,bas je sladak i nepretenciozan,sve pohvale i za nacin pisanja:) Isto razmisljamo,ne treba biti megaloman,tvoja kolekcija je otprilike kao i moja,ni premala ni prevelika,taman kako treba:) I divno je organizovana,narocito me ono drvce na kraju odusevilo.Nastavljam da te citam naravno,puno pozdrava od Kristine:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aaaa <3 puno ti zahvaljujem..kad sam počela pisati (prije tri mjeseca) iskreno sam mislila da sam ja jedina koja to nekad pročita..tako kad sad vidim komentar i još pogotovo kad netko dijeli moje mišljenje, sve mi ovo onda ima smisla :) upravo to, ne treba nam megalomanska kolekcija kad ju nećemo nikad potrošiti, naprotiv proizvodi će nam isteći..treba uživati u svom minimalizmu :) puno pozdrava

      Izbriši
  4. Jako mi se sviđa post, jako ljepa kolekcija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. puno ti hvala.. :) odlučila sam se na minimalizam jer sam shvatila da od stajanja proizvoda u ladicama nemam ništa :)

      Izbriši
  5. Svidja mi se kako si to lepo organizovala. I akrilna kutija i organizator za nakit svee :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ti hvala..nije to još organizirano kako sam si zamislila u glavi..ali polako..kad nađem još par komada koje želim, onda će to biti to :)

      Izbriši
  6. preslatki mi je akrilni organizator,, nisam znala da ih ima u jyisku :D
    odličan mi je i stol.. sviđa mi se tvoja kolekcija, mislim da imaš taman koliko je potrebno :D
    fora mi je i organizator za nakit :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. akrilne organizatore sam škicala na ebayu, a ovaj sam našla slučajno u jyisku..i cijena im približno ista..tako dok ja dočekam ebay, morala sam ovaj pokupiti :) Svaki put kad odem u Jysk nešto novo uočim, tako sam i zadnji put stalak za nakit..i stvarno je super :) puno hvala na komentaru..skužila sam da od velike količine kozmetike nemam ništa, dapače proizvodi mi ističu, onda sam radije odlučila zadržati ono što volim...uvijek mogu kupiti novo kad nešto potrošim :)

      Izbriši
  7. Krasan ti je kutak ♥
    Ja sam za neku smiješnu cijenu kupila stol u Yjsku ali je crni, namjerno nisam htjela bijeli :D Uz njega imam veliku komodu tako da mi je uvijek sve na dohvat ruke i spremno za šminkanje ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti <3 i ja imam u planu još koju komodu, stalak za odjeću, svašta nešta..pa kad to isplaniram,kupim i uredim..bude bio update :))

      Izbriši
  8. Ovi rogovi na kojima imaš prstenje su divni <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti :) u Jysku sam ih našla za 50 kn, a u Offertisimi (ultra jeftin dućan s kućanskim potrepštinama) za 16 kn :D Bilo je to krasno oduševljenje xD

      Izbriši
    2. Ima ih u Ofertissimi?? Oooo, vidim kamo ću sutra svratiti <3

      Izbriši
    3. Daa..i ja sam se iznenadila kad sam vidjela..i još k tome je tad bilo 16 kn..doduše, ja sam organizator kupila prije skoro godinu dana..pa ako ih nemaju izložene,raspitaj se kod prodavačica :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images