"Potroši 6 (ili više) do Božića"..tag

nedjelja, listopada 26, 2014

Sve više viđam ovakav tip posta i moram vam reći da me to uistinu veseli iz razloga što imam veliku averziju prema krcatim kupaonicama, ladicama sa šminkom. Životni cilj mi je svesti se materijalno na minimalizam. Na minimalizam koji mi dozvoljava da slobodno dišem i kad potrošim proizvod da slobodno biram koji ću idući. Od prevelike količine stvari postajem tjeskobna i kad u dućanu vidim nešto novo što silno želim i poželim kupiti, osjećam grižnju savjesti jer znam da mi doma visi hrpa identičnih proizvoda i znam da bacam novac u vjetar. Uvjerih se već sto puta da nema boljeg osjećaja nego kad prazan proizvod bacite u koš, odahnete i sa veseljem čitate recenzije o nečemu novome što vam je na wish listi. Budući da se Božić bliži, još samo dva mjeseca da se smisli sve što ćemo si poželjeti. I iz tog razloga ću vam predstaviti sve što do tada moram potrošiti da bih sa veseljem mogla birati što ću za "ispod bora".

Znam da se ovaj tag većinom ograničava za 6 proizvoda, ali sam se ja odlučila na čak njih 12. Prvenstveno zato što sam shvatila da neke imam već duže vrijeme, a i dosta novijih (rođendanski pokloni) čekaju na red..pa nema više odgađanja. Proizvodi su tu da se troše pa krenimo.
Ovogodišnji cilj mi je bio potrošiti barem jedan parfem. Nakon što sam ih gomilu skupila, minimalizirala (poklonila bližnjima one čiji miris nisam preferirala, a oni obožavaju), ostalo mi je njih par- točnije 6. Već dugo crpim ovaj iz Avona te mi je ostala još samo mrvica i fakat mi se ne da više, ali moram biti ustrajna. Trudim se svako jutro prije nego izjurim iz kuće našpricati se od glave do pete i nadam se da ću ovaj parfem baciti u koš  za manje od tjedan dana. Parfem je kao što napomenuh iz Avona, Pur Blanca Elegance. Trenutačna cijena u katalogu je 121,00 kn, a ja se sjećam da sam ga prije godinu i pol platila oko 40-45 kn. Bila je neka luda akcija. I btw, miris nije ništa spektakularan, svjež je i naravno gubi se nakon pola sata tako da vam mogu reći da definitivno ne vrijedi 120 kn.
Znam da na red čekaju još dvije nove mazalice i iz tog razloga moram napokon potrošiti Love potion losion za tijelo by Oriflame. Ambalaža ovog losiona je preslatka. Više me privlači nego ambalažu losiona  u tubi. Doduše, ovaj losion je što se teksture i hiratacije tiče odličan, lako se razmazuje i upija u kožu. Miris mu nije dugotrajan niti nešto intenzivan, a trebao bi biti kao njegov "brat" Love potion parfem. No ruku na srce, nije mi žao, samo ga želim što prije potrošiti jer me čeka novi Avon winterberry losion kojim sam OPSJEDNUTAAA. Cijenu Love potion losiona iskreno ne pamtim jer sam ga kupila povoljnije nego inače je.
Gliss kur hair repair jednostavno obožavam, nakon što potrošim ovaj definitivno ću uzeti još jedan. Ne samo da mi olakšava raščešljavanje (regenerator sa raspšivačem) nego i kosu ostavlja tako mekom i podatnom jer je upravo za ti i namjenjen (za dužu i ispucanu kožu). Proizvod možete kupiti u svakoj boljoj drogeriji koja drži do sebe. A ono što mi se najvišešeješe sviđa u vezi regeneratora je miriši sooo fuckin' dobro. Sjećam se da mu je cijena cca 25,00 kn. Nemojte me brojati u lipu jer bilo je to davno (prije cca 8 mjeseci) kad sam ga kupovala. 
Pure skin gel za umivanje od Oriflamea naprosto obožavam. Koristim ga već 3 mjeseca i nemam niti jedne negativne riječi za njega. Polagano se bliži kraju i uvjerena sam da će do Božića ispariti. Cijena mu je bila 32,90 kn. Sjećam se k'o da je juče' bilo . :) Doduše, kad ga potrošim nisam sasvim sigurna da li ću ga ponovno kupiti ili da se bacim u isprobavanje novih stvari. Što vi kažete? Koji face wash preporučujete?
Trenutno koristim dvije stvarčice za tuširanje iz razloga što me još dvije nove čekaju na isprobavanje. Iskreno, vjerujem da ću gel i kupku iskoristiti bez problema do Božića. Gel za tuširanje je iz Avona-sensual mystique sa mirisom ruže i jasmina, i čistoće. Bio je na akciji-kupi tri za 27,00 kn. Uz njega sam kupila još Garden of Eden (koji čeka na otvaranje) i jedan muški za mog supruga.
Kupku Chocolate dream by Oriflame sam osvojila u koracima dobrodošlice u Oriflameov tim za 14,00 kn. Uz nju su dolazili gel za tuširanje (odavno potrošen) i krema za ruke (nešto najdivnije na svijetu-čokolaaaadaaa). Inače, ako se ne varam cijena seta je 90,00 kn. O tome nešto detaljnije možete i pročitati u postu koji sam napisala prije par mjeseci. Zato slobodno skrolajte niz blog. :) Tako da ova kupka je-skoro pa nestala.
Do Božića moram iskapiti još jedan Oriflameov proizvod. To je Swedish spa beauty wonder ulje. To je plastična bočica bez raspršivača od 150 ml i sporoooo ga crpim. Doduše, ovo ulje koristim na laktovima, vratu, bedrima, stopalima..većinom na područjim za koje želim da budu glatki. I za sad mi radi dobar posao. Ali opet vam mogu reći da ovaj proizvod neću kupiti ponovno iz razloga što ima preintenzivan miris trave. Ne ugodnog mirisa trave u ljeto, nego pokislih kopriva. I to me užasno živcira jer je proizvod kvalitetan no zbog mirisa, ali i cijene (ja sam ga kupila za 47,90) neću opet. Radije ću se vratiti Johnson baby uljima koji mirišu kao san i jednako dobro ostavljaju kožu mekom poput bebizne guze. :)
Hair x serum za kosu sa arganovim uljem od Oriflamea sam naveliko hvalila u postovima, a hvalim i dalje. Ovo je nešto savršeno za ispucane vrhove. Miris je opojan, poput voćaka u proljeće. Savršeno, savršeno. Sporo ga koristim jer ga obožavam i želim zauvijek imati..ali shvatih da to nema smisla. Uvijek ga mogu ponovno kupiti. Sjećam se da mu je cijena prije par mjeseci bila 28,90 kn. I budući da Oriflame uvijek ima nekakve akcije, nesumnjam da ću ga opet upecati za sličnu cijenu.
I za kraj ovog taga malo kozmetike. Ovaj ruž je Rival de Loop Berlin u boji 21-Mademoiselle. Inače nisam ljubitelj crvenkastih nijansi, ali me ovaj ruž doslovno ostavlja bez daha. Boja rane crvene trešnje sa blagim shimmerom. Cijenu ovog proizvoda ne znam jer sam ga prije dvije godine dobila od rođakinje iz Berlina. Koliko sam do sada saznala, Rival je home brand drogerije Rossman, cijene su nešto jeftinije od ostalih drogerijskih marki. Imaju koliko dekorative, toliko i preparative. Inače, može se kupiti u Mulleru van Hrvatske, a ja ću istražiti kad sljedeći put budem bila u svom Mulleru, da li drže ovu liniju proizvoda pa ću vas obavijestiti. Ako je itko slučajno čuo za ovaj brand, bila bih zahvalna na komentaru. Jer bih silno bila oduševljena kad bih saznala da ovaj ruž mogu ponovno kupiti. A danas se on nalazi na listi za potrošnju iz razloga što ga imam dvije godine. Znaaam, znam da ne trebam toliko dugo čuvati stvari, stvari su za trošnju..ali eto, mislila sam da je jedan jedini,da ga neću imati gdje za kupiti, te miris i boja su fantastični...It's time to go...nema više odugovlačenja.
Ovdje možete vidjeti swatch tog ruža i liplinera kojeg sam isto uvrstila u tag. I tek sad,dok tipkam ovaj post, primjetih da sam zaboravila fotkati olovku za usne. Molim vas,  nemojte zamjeriti. Ako budete zamjerili, fotkat ću vam posebno i zaspamati blog,stranicu, profil :))) Haha. Uglavnom, olovka nije ništa spektakularna. By Essence 06-satin mauve. Onako, everday mauve jesenska boja. Znam da nema šanse da lip liner potrošim do Božića, ali moram se pokrenuti. I kad ju prenesem u Novu godinu, isto će mi biti na popisu za odstrjel.
I za sami kraj (napokon) imam puder u kamenu i korektor za potrošiti. Korektor u sticku je iz Mullera. Njihova Cv Young marka. Koliko sam skužila proizvodi su im namjenjeni za mlade ljude koji imaju problema sa kožom (prištići,akne). Ispravite me ako znate bolje o brandu. Korektor je u boji beige.Sasvim je solidan, prekrivenost osrednja. Ali kako stalno govorim, ono što ne paše meni ne znači da neće ni vama, te obrnuto. Treba prvo probati pa onda suditi. Cijene se ne sjećam, ali mislim da nije bila iznad 20 kn. Znam da sam imala i CV Young puder u kamenu te da je i on bio čist solidan i jeftin proizvod, pa ispobajte i sami.
I već dugo, dugo vremena želim iscrpiti barem jedan puder u životu. Jedan!!! Is that too much to want?! :) I evo bližim se kraju Avon- Colortrend translucent pressed puderu. Još malo, još maaallloooo. Nadam se da ću za Božić listati blogove u potrazi na novim. Iako još uvijek imam za potrošiti i Max factorov, ali sam optimistična. Čim dodirnem dno pakiranja anđeli zaplešu oko mene :D
Evo moje fenomenalne dame, ovo je moj Potroši do Božića tag. Nadam se da vam se svidio. Ako za koji proizvod mislite da neću stići potrošiti, komentirajte, kladite se...psujte i svašta nešta. :) 
Te, ako ste i vi pisale o ovome, slobodno ostavite link u komentaru da malo i ja čitam, ako vas već nisam susrela. 
Do sljedećeg puta kad se uhvatim tipkovnice...
Kissi kissi
G

You Might Also Like

4 komentari

  1. Sretno u trosenju Gliss Kura, meni se uvijek cini da sam pri kraju i onda ispadne da ga imam za jos tri mjeseca haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha,imam ga već vječnost i isto toliko će mi biti potrebno za potrošiti ga, iako imam osjećaj da ga stalno koristim xD

      Izbriši
  2. Oh Gliss Kur, mislim da realno jedino na njemu mogu uštedit koliko mi dugo traje. :) Pure Skin gel za umivanje mi zvuči ko nešto što bi mi moglo letit na wishlist haha :D Zanimljiv post, potiče me na štednju. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. totalno, taj fakin gliss neću nikad potrošit.. a pure skin skida sve, uvijek se začudim kako imam kože na licu.. :) nema tog tuša,olovke, sjenila, markera, boje za krečenje koju on sa dvije kapljice neće oprat..-ovo zvuči ko loša reklama za pur ili čarli. xD

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images