Proizvodi koji su me razočarali... :/

subota, rujna 27, 2014

Nema mi gore od toga kad na nešto potrošim pare,a ono ne vrijedi ni lipe. Ako kupim proizvod, želim da šljaka. Makar koštalo pet kuna, želim da vrijedi tih pet kuna. Jer danas radimo previše za premalo novaca. I kad trošim svoje teško zarađene novce, želim ih trošiti na stvari vrijedne kupnje, koje će opravdati tu cifru, makar ona bila ultra jeftina. Tako da ću vam sad predstaviti par stvari zbog kojih žalim što sam ih uopće kupovala. Zato prije svake kupnje treba potražiti par recenzija i pročitati par različitih mišljenja prije nego se odlučimo za kupnju. Iako i one nekad zavaraju. Recenzije mogu biti odlične, ali tek kad proizvod par puta isprobate, shvatite da ne paše vašem tonu kože ili uopće vašem stilu.  Zato si dajte vremena pri kupnji, nemojte žuriti.
Evo par stvari za koje ne znam gdje su mi oči bile kad sam ih kupovala:



Prva stvar je baked bronzer u boji  no.4: goddess by Beauty Uk. Ovaj bronzer je prekrasan i ultra pigmentiran. Dolazi u tvrdom pakiranju (kutija) sa ogledalom. Cjelokupan proizvod bronzera je težak 4.4g. Ako se dobro sjećam, cijena  mu je oko 32,00 kn. Za svaki slučaj pregledajte Kozmovu web stranicu za točnu informaciju. Inače je ovo savršen proizvod i jedina mana koju ima je ta da je potpuno kriva nijansa za mene i moj ton kože. I tome sam isključivo kriva ja koja sam samo na brzinu htjela izletjeti iz trgovine.  Naravno, ponijela me i prekrasna boja da uopće nisam razmišljala kako to bude stajalo na meni. Savršen je za osobe tamnijeg tipa kože.

Inače sam veliki fan Oriflameovih proizvoda, pa sam odlučila isprobati, pored silne preparative, i malo kozmetike. Šok i nevjerica. :) Prvo sam naručila rumenilo The One: Luminous peach za 47,90 kn. Rumenilo dolazi u ultra malom pakiranju s ogledalom. Na prvu izgleda vrlo slatko i kao stvoreno za ponijeti sa sobom na putovanje ili u torbici za "touch-up" momente. Ono što me razočaralo je to što su u proizvodu dvije boje čijim sjedinjenjem treba nastati luminous peach. Po naški dosljedno prevedeno- svjetlosna breskva. A ja od njega nit sjajim, nit sam breskvasta. :)  Ali u redu, za sad ga još malo budem zadržala kod sebe i ako ga ne budem niti jednom uzela u ruke u naredna tri mjeseca- It's got to go. Žali bože 47,90 koje sam mogla iskoristiti radije na dva Essence rumenila većeg pakiranja. 
Još gore razočaranje mi je bilo još jedno od Oriflamea. Uzeh Very me, cherry my cheeks rumenilo u boji sweet coral. Ovo je doduše lijepo rumenilo, ali brate mili, izgleda kao sjenilo. Što je to sa Oriflameom i mini pakiranjima?! Nigdje u katalogu nije pisalo da je to sample ili travel size. Osjećam se pokradeno kada mi tako nešto minijaturno stigne, a znam da sam za tu cijenu mogla kupiti nešto od Essenca, Alverdea ili  Catrice u normalnoj veličini. Nije da mi samo veličina smeta, nego me i nazivi zbune. Ako je nešto peach očekujem da je boja breskva, ako je nešto coral očekujem koraljnu. Dobro,ovo drugo rumenilo i je slično koraljnoj boji, ali sam dovoljno ljuta da ću to sada ignorirati. Uz ovo rumenilo je dolazio i kist, tako da je taj set koštao 49,90 kn. I ne brinite, i taj kist je dospio na ovu listu.
Evo usporedbe radi. Evo..pogledajte. stvarno preporučujem Oriflameu da počne tiskati "travel size" inače će biti puno bijesnih djevojaka. Gore od Pms-a. Ovdje je moj najdraži kist za rumenilo: Look by Bipa i koštao je cca 20,00 kn. I prezadovoljna sam njima. Ultra soft, k'o uložak. LOL. Potrudit ću se da ovaj Oriflameov nosim na putovanja, iako nikamo nikada ne putujem.
Pokušala sam vam uhvatiti swatches bronzera i rumenila. Nemojte se ljutiti zbog loše kvalitete. Nemam vremena za tipkanje bloga po danu, a noćno svjetlo mi je koma, te kamera telefona. Uglavnom.... S slijeva na desno idu: Very me rumenilo, luminous peach i baked bronzer.


Volim Essence jer se od njihovih proizvoda i pakiranja osjećam k'o djevojčica. Imaju hrpu sjajnih i ultra jeftinih proizvoda, no ova lash& brow maskara uopće ne valja. Ne kužim joj smisao. Možda ima neki poseban način uporabe koji ja jednostavno ne kužim jer meni jedino što napravi je da mi ostavi obrve k'o da ih je krava za 20,00 kn oblizala. Eto!
I zadnji proizvod ovog mog recenzijskog pms-a je još jedan essence proizvod. To je baza za sjenila, I <3 stage. Uz nju nisam apsolutno nikako primjetila da mi je poboljšala kvalitetu sjenila ili da mi je sjenilo postalo dugotrajnije. Ništa se nije dogodilo. Ništa! A za cca 20,00 kn se mora nešto dogoditi. Mora!

I dragi moji, kad ovih par proizvoda zbrojim mogla sam kupiti Mac-ov ruž i u njemu uistinu uživati. Diviti se kvaliteti, estetici i svašta nešta. Pouka: raspitajte se malo o stvarima koje vam zapnu za oko, ili još bolje, kad uočite nešto što morate imati, i zbog čega mislite da ćete riknuti ako ne kupite, dajte si ultimatum. Pričekajte mjesec dana i ako nakon mjesec dana i dalje ne možete živjeti bez toga onda odite i počastite se! Uživajte! 
Kissi kissi
G






You Might Also Like

14 komentari

  1. Imam i ja ovo beauty rumenilo ali u drugoj nijansi i nezz zasto ali nista mi ne ostane na kistu...kad predjem prstom izgleda ful pigmentirano al se uopce ne primi za kist :( zali boze tih 30 kn

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf,ovaj moj bronzer je ultra pigmentiran i lijepo se nanosi četkicom...ali totalno je kriva nijansa za mene..tako mi i treba kad me spopadne ludilo u dućanima, moram kupit sve...i na kraju to ispadne totalno krivo xD

      Izbriši
  2. Meni se nedavno dogodilo da sam kupila anti red bazu od catricea i koštala je cca 45 kn ali tek kad sam ju doma probala sam vidjela da je puna šljokica i ostala ono paf. .. naravno da to nigdje na ambalaži ne piše i ne vidim I'm svrhu al dobro...
    Uglavnom mrzim kad za neki proizvod napišu nešto što nije ili izostave ono važno! !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tell me about it :), mrzim kad se nešto takvo dogodi..jer budimo realni, od izložbenog testera se ježim...koliko samo ljudi strpa ruke tamo...i ne mogu ja od jednog malog poteza na ruci skužiti da li to paše na mojoj faci ili ne..pogotovo kad je riječ o tekućim puderima.. te greške su mi učestale :)

      Izbriši
  3. Joj ja se gotovo uvijek razočaram Oriflameovim proizvodima. Smanjili su količinu, a cijena ostala ista. Recesija je pa nas veslaju, svi smanjuju količinu.
    Imam The One rumenilo i jako sam se razočarala kad sam vidjela kako je malo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam...uvijek se osjećam preveslano :/ još znajući da sam za tu cijenu mogla kupiti dva Essence rumenila ili nešto od Catrice čija su pakiranja veća i proizvodi čist solidni.. Kad mi je prvo the one rumenilo stiglo, mislila sam da je skrivena kamera.. :) a kad je drugo stiglo u obliku minijaurnog sjenila- rekla sam da je to veoma neslana šala.. Heh, voljela bih da me netko o tome obavijestio ili da sam o tome negdje pročitala.. Eto, kozmetiku od njih više ne budem naručivala, dok je preparativa meni veoma dobra..imam samo pozitivna iskustva (kuc-kuc od drvo) :)

      Izbriši
  4. Odlično prevedeno - svjetlosna breskva. Popravila si mi dan. Nekada davno sam kupovala Oriflame dekorativu i nikada nisam bila pretjerano oduševljena. Imali su solidne ruževe, ne sjećam se ni koja je linija bila, i to je to. Pakovanje bronzera je baš lijepo, šteta što ti nijansa ne odgovara :)

    OdgovoriIzbriši
  5. hahaha..veruj mi-nit je breskva nit svijetli :) veliki sam fan Oriflameove preparative dok sam u kozmetiku razočarana.. jedino što mi se do sada svidjelo su par Giordani gold proizvoda...a za tu cijenu onda radije odem i kupim nešto od Loreala,Maybelline..što je provjereno dobro.. I meni je žao bronzera-totalno kriva nijansa..ali smišljam načine uporabe :)

    OdgovoriIzbriši
  6. umm oriflame the one rumenilo i highlighter se koristi odvojeno

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala na informaciji..mislih da sjedinjenjem bolja nastaje imenovana boja..ako se treba koristiti odvojeno, još sam više iznenađena minijaturnom veličinom :)

    OdgovoriIzbriši
  8. meni tak super funkcionira, slazem se da je premaleno ali su pigmentacija i tekstura odlicni i ne zasluzuju bit na flop listi >_<

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se nije svidjelo.. i o tome sam baš i pisala, da trebamo se malo raspitati,pročitati par recenzija, razmisliti kako bi nam nešto stajalo..i onda otići u kupnju..ovako samo ostanete sa nečim što ne želite na sebi niti u kolekciji :/

      Izbriši
  9. 'Pričekajte mjesec dana i ako nakon mjesec dana i dalje ne možete živjeti bez toga onda odite i počastite se!'
    Ovo primjenjujen na make up. U ovakva vrimena, mislin da cure koje idu u osnovnu školu imaju više šminke od mene haha. Zato dio mene umre kad izađe novi essence lak a ja ga još neman. :/ Vidila san uglavnon preporuke za I <3 STAGE bazu, ovo je prvi put da je flop. Zanimljivo, nije mi žao što ga neman. Još nisan uvjerena da triban primer za sjenilo. Zanimljiv post. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. True story..i ja se trudim to primjeniti na šminku..ali nekako jedva izdržim tih mjesec dana da ne crknem, pa se onda moram počastit :) ako ništa drugo, častim se što imam strpljenja.
      A ta baza, znam da je iznenađujuće, ne radi ništa...ništa..barem kod mene..primjetila sam da mi je sjenilo jednako s njom i bez nje..i onda nema svrhe da ju imam. I hvala ti na čitanju :D

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images