Odjeća i kozmetika za bebe

ponedjeljak, siječnja 29, 2018

Prva stvar koju svaki novopečeni roditelj kupi za svoju prinovu je vjerojatno neki komad odjeće. Tko može odoljeti malim slatkim majicama, bodijima ili cipelicama?? Ovaj post je pisan u dobroj namjeri da ne pretjerate sa kupnjom jer ćete poslije rođenja djeteta vjerojatno od obitelji, rodbine, prijatelja dobiti hrpu dječje odjeće. Kod mene je bila u jednom trenutku takva situacija da nisam znala kuda bih sa svom tom silnom robicu. Neke stvari su čak ostale netaknute sa etiketom jer bebica brzo raste tih prvih par mjeseci. Naravno, ja sam tu odjeću proslijedila dalje. Da se ne nađete u takvoj situaciji gomilanja stvari, evo vam par smjernica.


Ukoliko vam neki vaši prijatelji natuknu da će vam proslijediti odjeću od svoje djece, nemojte odbijati jer to znači manje novaca za trošiti na malu robicu koju beba preraste u tjedan dana, a više novaca za primjerice kolica, autosjedalicu ili nešto što će dijete koristiti duže vrijeme. 
Također, mnogo se u zadnjih par mjeseci pričalo o "Lidlićima" i na tu temu imam samo za reći- etiketa je unutar majice/bodija i nitko ne zna da li vaše dijete nosi H&M ili šta ja znam koji brend. Po meni je bitnije da je dijete čisto i uredno, a sad da li je majica plaćena 100 kn ili 30 kn je manje bitno. Možda bi se roditelji trebali malo više fokusirati na štednju za dijete umjesto (po mom mišljenju) beskorisnom trošenju novaca na odjeću. 
Eto sada kad sam iznijela svoje mišljenje o tome, idemo se mi baciti na ono što će vam biti potrebno za dijete od robice i kozmetike.  
Kada vam je bebač malen (prva dva mjeseca) najbolje bi bilo da ga oblačite u jednodijelne bodije (ne znam kako se to zove, hahah, nemajka). Tako će djetetu nogice biti zaštićene i neće se moći ni na koji način skinuti. Kako dijete raste, pa tako i moje, nekako mi ga je sad najlakše oblačiti u bodije (ljeti kratki rukav, zimi dugi), donji dio trenirke i u neku duksicu ili majicu. 
Presvlačim ga jednom dnevno iz razloga što mi je to užasno naporno (on ima skoro 7 mjeseci i nemoguće ga je držati mirnim na par minuta) te se i on sam ne voli oblačiti za razliku od skidanja (budući cjepač košulja u narodnjačkim klubovim xD ). 


Dalje, logično je da vam trebaju čarape, kape (ako je zima), cipelice i male papučice za po kući te hrpa slinčeka (podbradaka ili kako god ih vi osobno zovete). Također, bitno je imati neku jaknicu za zimsko razdoblje i kombinezon da bebaču ne bude zima ako nekamo ide. Za spavanje imajte barem dvije pidžamice (na kopčanje za lakše mijenjanje pelena noću). 
Kao što rekoh, ne treba vam na početku dok je beba mala 50 bodija i trenirkica. Dijete će to brzo prerasti. Slobodno sve posudite ili primite na poklon ako vam netko već daje. Kasnije, kada dijete krene jesti hranu trebat će vam puno više majica i bodija jer naravno sva ta hrana više završi na odjeći nego u ustima. Radije sačuvajte novce za te mjesece starosti i kad dijete duže vrijeme nosi neku određenu veličinu. Moj bebač je već neko vrijeme na broju 74 i da mu trebam nešto kupiti, kupila bih 80 da može i u budućnosti nositi. 


Što se kozmetike tiče sve sam to spominjala u postu što je potrebno za novorođenče, ali za svrhu ovog posta ću to opet ponoviti. Mi koristimo Hipp šampon i ulje, Mustela gel za tuširanje i šampon za tjemenicu. Vi možete koristiti što god želite, samo prvih par mjeseci nemojte pretjerano mijenjati proizvode (nekad promjene znaju uzrokovati crvenilo). Također, imate u drogerijama za kupiti dječje štapiće za uši, nemojte nikako ove koje mi odrasli koristimo. Za rezanje noktića postoje male škarice (ja sam rezala kad bi beba spavala, a sada mi moj dečko da rukicu da mu odrežem noktiće jer je njemu to jako zanimljivo gledati). I naravno, trebate neku zaštitnu kremu za guzu i to područje. Nama je najbolji Bepanten, a za neke slučajeve crvenila Sudocrem.  Za stiliziranje frizura uzmite neki češljić. 



I to je sve drage moje. Ovo su neke najnužnije stvarčice koje vam imam za pokazati. Ako imate nešto za nadodati, slobodno nadodavajte. Tipkamo se idući tjedan u novom postu baby tematike.

Kissi kissi 
G

You Might Also Like

1 komentari

  1. Nama je mustela cisto sra... uzas sad smo na hippu koji meni odlicno mitisi i na adermi, gegice se zovu hlacice 😁😁 nikD nisam koristila cipele jer mi to bezveze i stalno se izuvao tek kad je prohodao

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images