Essence- my must haves palette & single eyeshadows

subota, travnja 22, 2017



Essence kozmetika nam je podarila pregršt noviteta za razdoblje proljeće/ljeto 2017. Vrlo sam zahvalna što su mi u sklopu svog 15-og rođendana poslali hrpu proizvoda na testiranje. 
Postove prvih dojmova ću započeti sa onim proizvodima za koje smatram da su najinteresantniji i koji će vas najviše zanimati. 



Riječ je o refill paletama ( My must haves palette) i pojedinačnim sjenilima kojima možete popunjavati palete.
Ovaj refill sistem paleta ste vjerojatno već viđale kod brendova poput MAC, Nabla, Art deco i Colorpop kozmetike, ali mislim da se svi možemo složiti da je Essence verzija puno pristupačnija za svaki džep. 


My must haves palette dolazi u dvije varijante. Manja paleta koju vidite na slikama se sastoji od četiri mjesta za sjenila dok u veću stane njih 8. Paleta je napravljena od plastike koja je čvrsta i stabilna. Dolazi u crnoj boji sa akrilnim poklopcem kroz koji odmah vidite svoje nijanse na okupu. Cijena joj je 12,90 kn i mislim da jeftnije ne može. 


Pojedinačna sjenila dolaze u 20 nijansi i možete si birati koja ćete posložiti u svoju idealnu paleticu i koristiti svakodnevno. Ukoliko imate samo jednu paletu a više od 4 sjenila, čuvajte si poklopce da ih po volji  možete izmjenjivati kad god poželite. Također, možete si složiti i multifunkcionalnu paletu budući da Essence nudi i rumenila, highlightere i pudere prikladne za refill.


Pojedinačna sjenila dolaze u kartonskoj ambalaži, dok je samo pakiranje sjenila plastično sa akrilnim poklopcem koji se lako skida. Sjenila idealno "sjedaju" u paletu i funkcioniraju na klik-mehanizam te se lako vade iz palete (ne treba vam nikakav "alat" za to). 
Svako sjenilo teži 1,7 grama i cijena im je, kao i paleti, 12,90 kn. 
Trajnost: 18 mjeseci.

Sastav svih 20 sjenila je skoro identičan, a za više informacija pogledajte Essence službenu stranicu: 
SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, TALC, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, NYLON-12, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONOL STEARATE, DISODIUM EDTA, TIN OXIDE, ALUMINA, SORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)


Nijansa 05 Cotton candy je odlična highlight nijansa (bijela sa primjesom roze). Sadrži sjajne čestice koje nisu toliko upadljive osim činjenice što se znaju malo "rasuti". Tekstura sjenila je mekana i puderasta. Minimalno se trusi pri aplikaciji, ali opet ponavljam, problem su sjajne čestice koje znaju bježati i zbog toga bolje lagano prisloniti kist nego kistom "uroniti" u sjenilo. Sjenilo se da nadograđivati. Obavezno koristiti bazu za sjenila jer se u protivnom ono neće dugo zadržati na kapcima. Pigmentacija je solidna, ali sam ipak očekivala da je nešto bolja. 


08 Peach-party je bež zlatna nijansa i moj apsolutni favorit među dobivenim sjenilima. 
Ne razlikuje se nešto pretjerano teksturom od prvog sjenila, ali zato su joj pigmentacija i trajnost znatno bolje. Nijansa sadrži blagi shimmer i krasno se presijava na suncu. Idealna je za svaki dan i pogodna za nadolazeće ljetno razdoblje. Također, minimalno se trusi i s njom je najlakše raditi. 


06 Raspberry frosting me vizualno odmah privukla. Mogli ste primjetiti na slikama da nisam mogla odoljeti i da sam ju swatchala prije fotografiranja za ovaj post. Na žalost, užasno sam se razočarala. Ovo je ružičasta nijansa sa srebrenkastim glitterom koji leti na sve strane. Sjenilo se nenormalno trusi, ali nakon što "razbijete" taj prvi sloj koji sadrži najviše glittera, dalje vam ostaje sjenilo koje nekako može i proći (preporuka: prvo šminkati oči, počistiti područje ispod očiju pa tek onda krenuti sa tekućom podlogom).  Pigmentacija sjenila je jako slaba (jedan sloj), ali se da nadograđivati i uz bazu se intenzitet nijanse povećava. Sjenilo nije nešto trajno, samo od sebe izblijedi i nestane, ali kao što rekoh baze nekad znaju spasiti sjenila pa vam preporučujem da investirate u neku jako dobru. 


18 Black as a berry je jedina nijansa koja ima koliko toliko djeluje kao polu mat. Ne sadrži sjajne čestice, ali na suncu se zna malo nadzirati sjajni efekt. Pigmentacija sjenila je iznenađujuće jako dobra. Uz nadogradnju, ova nijansa je odlična smokey lookove budući da je kombinacija šljivičaste i smeđe, samo mi je fotić malo pojeo taj šljivičasti efekt. Također, ovo je najtrajnija nijansa od prikazanih i svakako prikladnija za zimska razdoblja. 


Kada sumiram prve dojmove, ovaj refill način punjenja i stvaranja svoje idealne palete me oduševio. Volim imati svoja omiljena i najkorištenija sjenila na jednom mjestu. Unatoč tome što neka sjenila mogu biti apsolutni fail, na svu sreću u ponudi ih imamo 20 pa možemo isprobavati do mile volje dok ne nađemo ono što će nam odgovarati.

Palete i sjenila su dostupni u drogerijama poput DM-a i Muller-a. 

Kako vam djeluje ova paletica i imate li svoje favorite među sjenilima?

Kissi kissi
G


*PR 




You Might Also Like

1 komentari

  1. Lijepo sam ti rekla da ovo rozo ne valja! haha Ali stvarno izgleda najljepše od svih u ambalaži! :D
    Idem u ponedjeljak po onu veliku paleticu, imat ću izliku za isprobavanje još nekih nijansi. :P

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images