Spoil with oil uljni serum za njegu lica & aromakrema

nedjelja, travnja 17, 2016

Budući da je danas nedjelja, pretpostavljam da većina vas uživa u svom slobodnom vremenu. Danas se napokon svi možemo opustiti i razmaziti nekim spa tretmanom, a da ih ne plaćamo masovno i ne izlazimo iz kuće. Tako da je današnji post posvećen aromaterapiji i ugađanju samome sebi.
Ako ste propustile prethodne recenzije Spoil with oil proizvoda, možete ih čekirati sada na linkovima:



Nakon što ste pogledale prve dvije recenzije prelazimo na zadnju recenziju Spoil with oil prirodne kozmetike
Odlučila sam da ću vam danas otipkati zadnja dva proizvoda zajedno iz razloga što vrlo dobro funkcioniraju u paru te ako se i same odlučile isprobati prirodne proizvode da znate zatražiti ovaj kvalitetni duo. 

Uljni serum za lice dolazi u prikladnoj tamnoj bočici (20 ml) sa bijelim čepićem. Na bočici se nalazi i bijela etiketa na kojoj je naznačen naziv proizvoda, njegovi sastojci i način upotrebe.
Rok trajanja je 6 mjeseci. 




Prije nastavka recenzije proizvoda želim vam posebno naglasiti par stvačica vezano uz prirodnu kozmetiku i aromaterapiju. Kada dugi niz godina koristite komercijalnu/industrijsku kozmetiku i odlučite prijeći na prirodnu u većini slučajeva koža može reagirati na tu promjenu. 
Pročitala sam dosta recenzija o tome kako djevojkama ulje nije popravilo stanje kože lica nego naprotiv, dodatno naglasilo iste kožne probleme. Pa, kao prvo svi znamo da kožni problemi uvelike nastaju zbog nekih unutarnjih "problema". Nakon što se konzultirate sa dermatologom, odredite svoj tip kože, obratite se aromaterapeutu koji će vam napraviti vaš individualni duo. Budući da sve kreće iznutra, tako i kožu prvo iznutra morate krenuti popravljati i obnavljati. Možda vam neke namirnice ne pašu, isprobajte drugačiju prehranu, uključite dvije litre vode dnevno i poslijepodnevni detox čaj. 
Uz tjelovježbu, kvalitetnu prehranu možete krenuti i na vanjsku sanaciju bilo kakvog kožnog problema. Uljni serumi i kremice bi trebali pokazivati rezultate tek nakon neka tri mjeseca uzastopnog korištenja proizvoda. Suludo je za očekivati da će vam išta, kamoli jeftina industrijska krema za lice riješiti problem akni, crvenila, itd. Nekada oporavak može trajati i do godinu dana. Ono što je najbitnije je ustrajna i svakodnevna upotreba istog prirodnog proizvoda. Isto tako, ona ulja koja primjerice pašu meni ne moraju jednako dobro djelovati i kod vas. Svaka je koža individualna kao i naša osobnost, pa ako krema ili ulje djeluju dobro kod mene, možda neće kod nekoga drugoga sa istim tipom kože. S toga, kada nađete svoju kombinaciju ulja, držite je se i rezultati će se s vremenom vidjeti. 


Uljni serum, kao što sam već rekla dolazi u tamnoj bočici. Kada kupujete ulja ili serume, da li u dućanu ili iz nečije domaće radinosti, pripazite na ambalažu i pohranu. Ako je ulje u svijetloj bočici, radi vaše sigurnosti nemojte to kupovati jer je upitna sama kvaliteta proizvoda. Ako ga proizvođač kvalitetno ne pohrani, ne bi ga trebao ni proizvoditi.
UPOTREBA: Umasirati malu količinu na čisto i vlažno lice. Nakon 20-ak minuta višak obrisati papirnatom maramicom. Staviti aromakremu.

Kako stoji u uputstvu, tako koristim uljni serum nešto više od mjesec dana. 
Uljni serum koristim jednom dnevno i to navečer. Kao što je navedno u upustvu, nakon što umijem lice i dok je ono još vlažno (ne koristim tonik iz razloga što nije u potpunosti prirodan i ne želim kvariti rezultate ovog dua, ali ako vi imate dobar tonik, slobodno ga koristite, posebice onaj sa raspršivačem jer više godi koži) u dlan ruke nakapam cca četiri kapljice ulja i umasiram na kožu lica. 
Nakon dvadesetak minuta uzmem blazinicu i otklonim ono malo ulja što je ostalo na koži. 
Ulje se nakon par minuta skoro u cijelosti upije. Ulje je prozirno-žućkasto i miriše na lavandu. Prava aromaterapija kod kuće. 

SASTOJCI: macerat smilja, macerat gotu kole, ricinusovo ulje, prirodni E vitamin, ulje pulpe pasjeg trna, eterično ulje smilja, sjeme mrkve i lavanda. 
Također, ulja koja Spoil with oil kreatorica koristi za svoju proizvodnju su Oshadhi, Pranarom, Florihana. 

Nakon što uklonim uljni serum sa lica nanesem aromakremu.


Aromakrema dolazi u maloj plastičnoj posudici na odvrtanje (20gr). Također, dio gdje se poklopac odvrće je dodatno zaštićen trakom. 
Na poklopcu posudice je etiketa sa nazivom proizvoda, sastojcima i rokom valjanosti od dva mjeseca. 
Posebna napomena je ta da se aromakrema čuva u frižideru. 


Aromakrema je žućkaste nijanse te deblje i bogatije teksture. Kako se čuva u frižideru, također je malo čvršća na dodir, ali se lako i ravnomjerno nanosi na lice. Dovoljno je sasvim malo kreme da vam prekrije i nahrani lice. Krema ne zateže lice. Za razliku od uljnog seruma, kod aromakreme jako osjetim mrkvu. Ja jako volim jesti sirovu mrkvu, dok kuhanu ne mogu smisliti, i ova kremica me mirisom podsjeća na kuhanu mrkvu. Na svu sreću, za mene, miris kreme ispari za nekih pola sata. Kao što sam gore navodila, sve je do pojedine individue i njezine reakcije pa tako vama miris može biti bajan, a mene od njega primjerice boliti glava. 


Sastojci aromakreme se dobro vide na poklopcu proizvoda pa vam ih neću posebno prepisivati. Sami vidite koji su i koliko su kvalitetni. 

Što se tiče mog dosadašnjeg iskustva sa aromakremom i uljnim serumom ono je vrlo pozitivno pa sam iz tog slučaja malo ubrzala recenzijski post. Moj tip kože je normalan sa ponekim suhim dijelom (čelo, nos) koji se javlja po godišnjim dobima. U skladu sa time, Ivona mi je poslala ovaj duo da isprobam i napišem svoje dojmove. Jedan veliki plus je taj što po minimalno jednim postavljenim pitanjem možete odmah znati da li razgovarate sa pravim aromaterapetum, a pitanje je- kakav ti je tip kože, koje si kožne probleme imala ili ih imaš? Ako vas neki kvazi-aromaterapeuti  ništa ne pitaju ili objasne, radije izbjegnite njihove proizvode. 
Kao što sam vam na početku posta napisala da se s prijelazom na prirodnu kozmetiku mogu pojaviti i neke nuspojave, dogodile su se i meni. Primjerice, kod suhe kože možete osjećati zatezanje i dodatnu suhoću iz razloga što je koža gladna i traži bolju hidrataciju. Tako se i meni suhi dio kože na čelu, nosu i na obrazima još više sušio i ljuštio. To je trajalo neka dva, tri dana i prestalo je. Ne samo da mi se ljuštenje kože spriječilo, nego sada uopće više ne vidim i ne osjetim suhe dijelove kože. Doživjela sam poboljšanje i opravak suhih dijelova.
Još jednom napominjem, kod aromaterapije je bitno pogoditi pravilnu mješavinu ulja za vašu kožu (ne birinite ako ne pogodite iz prve, to se događa u slučajevima kada mislite da znate kakav je vaš tip kože, a on je sasvim neki drugi) i koristiti ju bez prestanka duži period vremena. 
Poboljšanje nekog lošeg stanja kože se neće vidjeti za dva dana. Ako imate manje nepravilnosti, par tjedana korištenja će vrlo brzo i pozitivno djelovati, ali veće kožne nepravilnosti se u pravilu tretiraju i godinama. 

Sve informacije o Spoil with oil prirodnoj kozmetici možete naći na FB stranici:
ili na e-mailu: spoil.with.oil@gmail.com


Kissi kissi
G


*PR PROIZVOD



You Might Also Like

2 komentari

  1. Mnogo lijep post:)) I blog ti je mnogo lijep

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja koristim ovaj duo i mogu ti reći da sam jako zadovoljna njima i kroz korištenje nisam niti jednom imala neke negativne nuspojave. :)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images