Moja rutina njege ruku i noktiju

nedjelja, travnja 26, 2015


Budući da slavim više od 30 000 prikaza bloga i preko 200 sljedbenika na facebook stranici, odlučila sam vam natipkati neuobičajenu tematiku posta za svoj blog. 
Odlučila sam poraditi na ljepoti i prezentaciji ruku i u budućnosti planiram i natipkati koji post o lakovima koji mi se sviđaju. Tko bi rekao da ih ima? :)
Da to bude moguće i da izgleda koliko toliko pristojno, prvo je bitno njegovati ruke i nokte, naravno.
Sada ću vam pokazati proizvode koji su mi postali sastavni dio rutine. Neke još niste vidjeli u new-in postu, ali nadam se da nećete zamjeriti što ih pokazujem sada. Za new-in post ima vremena. 
I samo moram napomenuti da je post posvećen jednoj krasnoj dami koja me svojim postovima natjerala (nesvjesno) da povedem malo više računa o njezi noktiju. Pa hvala ti GleeTree92.


Ulja sam prije koristila samo pri njezi kose, ali od kad sam aktivno počela čitati postove blogerica malo sam proširila vidike. Konkretno, kod njege ruku i noktiju, sada koristim Essence Studio nails-caring nail oil.  Na bočici piše da pospješuje rast noktiju. Doduše, testiram ovo ulje tek neka dva tjedna, ali napredak primjetim. 
Inače, dugi nokti mi smetaju zbog posla i obično ih držim dosta kratke (tome mogu i zahvaliti povremenoj i jako lošoj navici griženja noktiju). No, budući da sam odlučila biti jakog karaktera i osloboditi se svoje ružne navike, s korištenjem ovog ulja primjetim da su mi nokti živnuli i da počinju normalno rasti.
Drugo ulje sam prvenstveno kupila za korištenje kod njege kose, ali sam ga odlučila isprobati na noktima. Olival bademovo ulje je višenamjensko. To je prirodno bazno ulje za kožu, kosu i nokte obogaćeno vitaminom E i ne sadrži parabene. Njega prvenstveno koristim da regeneriram oštećenu kožu ruku i omekšam zanoktice. 


Kod same njege ruku, trenutno koristim dva proizvoda.
Prva je krema za ruke od Afrodite. To je SOS krema za ruke i nokte (2 u 1) s bademovim uljem i karite maslacem. Ona njeguje i štiti oštećenu kožu ruku, obnavlja i jača nokte. Brzo se upija u kožu. 
A kad su mi ruke suhe, hrapave tu upada Vaseline. Ne znam zašto ga prije nisam kupila. 
Svaku večer prije spavanja obilno namažem ruke njime. Dosta je težak i sporo se upija te iz tog razloga mi je GleeTree preporučila korištenje noću. A ujutro kada se probudim-ruke su mekane kao bebine. Idealan proizvod za sve koje muče suhe, hrapave ruke ili oštećena koža, bilo gdje. Vaseline je multifunkcionalan.


Također sam si uzela još jedan studio nails proizvod. Ovo je Moisturizing cuticle cream od Essence-a. Sadrži vitamin E, ulje masline i sjeme kokosa i grožđa. Sve to divno zvuči i proizvod krasno miriše. Doduše, kod ovog proizvoda još uvijek nisam primjetila neki znatniji napredak što se tiče oporavka ili omekšavanja zanoktica. Mislim da taj posao jednako dobro, ako ne i bolje radi Vaseline. No nastavit ću sa korištenjem kremice kada ju već imam. Ako mi se mišljenje o njoj promijeni, obavijestit ću vas u budućem postu u kojem ću vam prezentirati slike ruku prije i poslije. Nisam to željela pokazivati u ovom postu budući da mi nokti još nisu one priželjkivane dužine. Ovaj post sam ipak rezervirala samo za proizvode koji će mi, nadam se, pomoći doći do cilja.


A sada pogledajte ovo-ja sam kupila nail conditioner. I to Eveline 8u1. Mislim da je Glee sada jako ponosna na mene. Nakon što su praktički svi tupili u postovima da im je ovo najdraži "regenerator" sada se moram složiti sa njima. Nokti mi se više ne listaju i ne pucaju. Nekako su više otporniji i čvršći. Ako je za to zaslužan ovaj lak- ja se klanjam. Međutim, prvenstveno sam planirala uzeti Essie Millionails lak po preporuci Male Palčice. No budući kako je taj mali lak meni za sada jednostavno preskup, odlučila sam se za jeftiniju Eveline varijantu. Za sada sam zadovoljna, a kasnije ako se udostojim malo više isprsiti za lak, probat ću taj od Essie.
I sada jedan najbolji savjet koji me drži u ustrajnosti negriženja noktiju je došao, opet, od GleeTree. Ona je rekla, nalakiraj nokte šljokicama i bit će ti žao gristi i dirati tu ljepotu. Imala je pravo.
Tako da ja od sada nanesem sloj regeneratora i sloj ovih divnih Essence cupcake topping šljokica.
I to je kao desert na noktima. Samo ne smijem gristi. 


I najbitnija stvar kod cijele moje "armije" proizvoda je Bepanthen Plus krema. 
Ako ste skloni samoozljeđivanju pri radu ovo je spas za vas. Skoro mi se svakodnevno dogodi da zapnem rukom od vrata, da se ogrebem, da me pas ogrebe, da se porežem (većinom od papir-damn those papercuts), da se opečem- ovaj Bepanthen učini da magično porezotine zacijele (i to dosta brzo) i da crvenilo od opeklina nestane. Spas! Ovo je uistinu magična kremica i može se kupiti u ljekarni bez recepta. Osim na području ruku možete ju koristiti bilo gdje na tijelu. 
It's magic! 

I za kraj sam zaboravila fotografirati rašpicu. Nadam se da nećete zamjeriti, ali iskreno nije mi ni toliko bitna za pokazati budući da koristim 4 u 1 rašpicu za nokte iz Avona, a uistinu priželjkujem kristalnu by OPI. Po preporukama vrsnih blogera, kristalne rašpice su najbolje i najbezbolnije za vaše nokte. I nadam se da je to uistinu točno.

I to je bila moja mala kolekcija proizvoda za njegu ruku i noktiju. Ove proizvode vrtim već više od dva tjedna,a neke čak i dva mjeseca (Afrodita). Napredak pri oporavku je vidljiv, a kad dođem do željenog cilja pokazat ću vam kako sam napredovala i koji od ovih proizvoda su me se posebno dojmili i koji su mi najviše pomogli.

Imate li kakvih preporuka? Što bih trebala dodati, i da li bi koji proizvod trebala izbaciti?
Znate li koji dobar prirodni recept za piling ruku?
Savjete mi slobodno ostavite u komentarima.

Hvala vam na čitanju drage moje dame. 
Nadam se da uživate u nedjelji.
Ja se sada idem zabavljati slaganjem popisa proizvoda koje ću uključiti u darivanje povodom 30 000 pregleda i 200 lajkova. 
Vrlo sam sretna. A kad si sretan tu radost treba i podijeliti.

Kissi kissi
G

You Might Also Like

10 komentari

  1. Isprobala sam Esence i kremu i ulje i bili su mi super. 8 u 1 imam, ofkors. A vazelin si moram kupiti. Dobila si me s onime da su ruke kao bebine ujutro :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vaseline je veoma gust i teško se upija zato ga je najbolje korstiti noću, pa dok spavaš on obavlja svoj posao, oporavak kože s njime ide puno lakše :)

      Izbriši
  2. Od svih proizvoda jedino sam probala evelin i pomogao mi je ali ga više ne koristim tražim nešto novo za regeneraciju. Ovo olival ulje mi se čini super :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako većina cura misli, da je za početak eveline super, ali kasnije sve traže nešto novo, tako je mala palčica predložila essie..olival ulje je dobro, za kosu mi je super, vrhovi nahranjeni i ne djeluju ispucano..a kod ruku, omekšava zanoktice, ali je potrebno nanijeti i kremu za ruke nakon što se ulje upije...nije baš nešto hidratantno za ruke previše :)

      Izbriši
  3. Ljubav moja ima da štucam 100 godina :D <3 <3 <3 Ne tribaš ništa izbacivat, po mome skromnom mišljenju :D
    A što se pilinga tiče, so glad you asked :D Ako želiš radit neki nježan piling kojeg možeš praktički svakodnevno koristit onda ti za prijedlog imam kava + ulje (maslinovo, bademovo, svejedno). Čak ako piješ tursku kavu možeš talog koristit kao piling ruku ili za cijelo tijelo (koristi ga se i kao anticelulitni piling) - tako možeš popit kavu i piling radit, najekonomičnije rješenje :D Ako želiš nešto malo abrazivnije šečer + kava + ulje bi tribali biti odlični. :D Ako želiš nešto HOLY SHIT abrazivno u običan piling dodaj sadržaj vrećice bilo kojeg čaja i par žlica palente. Ruke bi ti trebale bit ko bebina guza :D Možeš u piling dodat limunov sok (limunsku kiselinu) za skviki klin osjećaj i u slučaju da imaš ožiljke, on će ti ih s vremenom izbijelit. (meni je za oziljke od ugriza komaraca pomoga) Također vridi i za cimet. :) Umisto šećera možeš i sitnu sol koristit, ali ako imaš ikakve porezotine - ne preporučam nikako. Nagriza like a bitch. Krupna sol nikako, hell no girl - ja san jednon i nikad više probala, fok dat. ahah Eto, mislin da san ti još malo pomogla :D I baš mi je drago da Eveline 8u1 funkcionira, ja se kunem u njega već par godina. Ako ti ne bude odgovarao nakon nekog vremena, čitala sam da je novi essence bazni lak dobar. I moram uzet tu Bepanthen kremu, hvala i tebi na preporuci n_n <3 :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. awwww <3 my inspiration..moram priznat, dosta sam pohvatala od tebe, prije nisam pridodavala neku pažnju, imala sam samo kremu za ruke i koji lak..i to je to :) hahhaa, sad onak base coat, top coat, i was like-wtf is that..hahahah :) e fala na receptu, def mi je najjednostavniji ovaj sa talogom kave..2u1, vrlo jednostavno :))) fala ti na savjetu :) a bepanthen je life saver ako si nezgrapna like I :) <3

      Izbriši
  4. Afroditinu kremu sam probala i bila mi je odlicna, jedna od boljih koje sam probala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, i meni je jedna od najdražih :) i nisam sigurna da li ju želim zamiijeniti nekom drugom.

      Izbriši
  5. Koristila sam Eveline, ali sad sam odlučila isprobati Essenceov lak za jačanje i rast noktiju koji je također hvaljen. Nadam se da će mi odgovarati jer sam uništila nokte od silnih nadogradnji.Vazelin koristim dugo u razne svrhe i fantastičan je, a umjesto Bepathena, Pantenol mast. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E hvala ti za info Pantenola..mogla bih i to isprobati iako sam sasvim zadovoljna bepanthenom :) A to za nokte nakon nadogradnje sam imala prilike se i sama uvjeriti u to koliko mogu uništiti nokte..nakon prve nadogradnje, trebalo mi je barem dva mjeseca da nokti dođu u neko normalno stanje...nikad više :D

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images