Catrice Camouflage Cream-020 light beige (recenzija)

četvrtak, travnja 02, 2015

Vjerujem da ste do sada pročitali stotinu recenzija o ovom specifičnom proizvodu i žao mi je što ću vas razočarati, ali slijedi i stotinu i prva jer smatram da bi i moji utisci o ovoj kamuflažnoj kremi nekome mogli biti od velike pomoći.


Catrice o ovom proizvodu kaže:
"Istinski must-have za besprijekoran ten. Kamuflažna krema dugotrajne teksture se nevjerojatno stapa s kožom za nevidljive korekcije. Pouzdano prekriva nepravilnosti kože, pigmentacijske mrlje i crvenilo kože. Učinkovita kamuflažna krema pruža visoko prekrivanje  i može se koristiti s puderom za vodootporan efekt. Dostupna u tri različite nijanse."

Proizvod možete naći u tri nijanse, a to su: 010 Ivory, 020 Light Beige i 030 Rosy Beige.
Kao što možete vidjeti na slici, odluka je pala na Light beige iz razloga što je najsličniji mome tonu kože.


Kamuflažna krema dolazi u čvrstoj, plastičnoj ambalaži u obliku "teglice" s prozirnim poklopcem na odvrtanje. Pakiranje je čisto minimalističko i rekla bih "profinjeno".



Unutar pakiranja se nalazi 3g proizvoda kojeg  za 23,90 kn možete nabaviti u Mulleru. Isto tako ga možete naći u DM-u, Kozmu. 


Kao što sam naziv kaže- ovo je kamuflažna krema i tekstura mora biti tvrda i gusta. 
No da je baš toliko tvrda i gusta, nisam očekivala. 
Kamuflaža je žućkastog podtona, ali  se lijepo stopi i "uklopi" u prirodni ton kože ako se pravilno nanese.


Budući da je tekstura dosta suha i tvrda nju je potrebno dobro razraditi. 
Ako ju nanosite prstima (što ne bih nikako preporučila prvenstveno zbog higijene), primjetit ćete da se kamuflaža lagano topi pod toplinom prsta i da postane "normalna" za nanošenje.

Razlog kupnje ove kamuflaže možete vidjeti na slici dolje. Podočnjaci!  


Na lijevoj strani je nanesena kamuflaža, a na desnoj nije. 
Proizvod nanosim isključivo kistom za korektor. Primjetila sam da njime mogu jako dobro izblendati kamuflažu i "smekšati" tu njenu teksturu da se lijepo sjedini i stopi sa kožom. Isto tako, mislim da ni obični kist za blendanje ne bi bio loš. 

A što se tiče uzimanja proizvoda i nanošenje prstima, ta ideja nije najbolja ne samo zbog održavanja higijene proizvoda nego i zbog skromne veličine ovog proizvoda koji neomogućuje lako grabljenje, pogotovo ako imate nešto duže nokte, a i tekstura je debela i tvrda pa nećete moći uzeti iz jednog pokušaja dovoljnu količinu proizvoda.  
S toga je najbolje upotrijebiti kist za korektor s kojim je jedan dodir sa proizvodom dovoljan da prekrije npr. podočnjake.

Isto tako, proizvod koristim već mjesec dana, svakodnevno, i primjetim tek da sam potrošila mrvicu unutar pakiranja. Vrlo ekonomično, rekla bih.



Što se dogodi kada kamuflažu ne izblendate dobro?


Ako dobro ne razmažete i izblendate kamuflažu ona će vam se uvući u sve i jednu boru, poru i liniju vašeg lica i još ih dodatno naglasiti.


Isto tako, ako se proizvod ne sjedini dobro sa kožom i ako ona nije dobro "nahranjena" prije nanošenja kamuflaže, sama kamuflaža vam može isušiti kožu te znatnije naznačiti bore i linije. 
S toga, moja osobna preporuka je da prije nanošenja kamuflaže dobro nahranite okoloočno područje. 
Ako kamuflažu ne koristite za podočnjake nego pr. za crvenilo, prištiće- isto je tako bitno nanijeti barem hidratantnu kremu prije. 

Osobno koristim Balea Urea kremu za okoloočno područje budući da kamuflažu koristim samo za rješavanje podočnjaka, i kremica mi djeluje. 
Do sada nisam primjetila ikakvo isušivanje.

I samo primjera radi, ako želite sakriti nešto veće na licu, pr. madež na licu ova kamuflaža ima dosta impresivnu moć prekrivanja.


Ovako izgleda jednim potezom povučena i neizblendana kamuflaža na madežu.
Mislim da se ovim proizvodom može dosta nepravilnosti sakriti, posvijetliti ili umanjiti.
(P.S. Ova mala crna točkica pokraj madeža je maskara koja se strusila-lol)


Nadam se da ste ignorirali moje obrve jer fotografije su nastupile nakon buđenja od poslijepodnevnog drijemanja. Nemojte zamjeriti, nisam se željela "dotjerivati", budući da u ovom postu nije bitan make-up, nego podočnjaci i da li se oni daju ikako sakriti.

Sažetak: 
Ja sam stvarno impresionirana ovim proizvodom i shvaćam zašto je do sada objavljena hrpa istih recenzija. Ovo je proizvod koji je dostupan, koji je drogerijski, koji je jeftin, a djelovanje mu je vrhunsko. Ambalaža mu je preslatka i profinjena. 
I ono najbitnije, obavlja svoj posao kvalitetno. 
Još uvijek testiram Max Factor eye brightener i o njemu spremam recenziju i sigurno ću ga usporediti sa Catrice kamuflažom.
Ja tražim proizvod koji će mi sakriti te moje podočnjake i zanima me koji će mi biti bolji. 

Ako i vas to bude zanimalo, uskoro očekujte izvješće.

Nadam se da vam se i ovaj 101. post na istu temu svidio i da vam je neka informacija koristila.

Jeste li isprobali kamuflažu?
Koju nijansu?
I da li ste zadovoljni?

Tipkamo se uskoro, 
Kissi kissi
G
















You Might Also Like

18 komentari

  1. Nisan je probala, kod mene je uvik rasprodana :/ Nadan se da ću je do jeseni uspit nać, bar da probam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno ima moć prekrivanja svega :) ako ju isprobaš-javi mi svoje dojmove :)

      Izbriši
  2. Imam ju i koristim ju za prekrivanje akni koje mi izbiju u pms-u :D Za podočnjake mi nije dobra jer koliko god dobro izblendam uvijek mi se uvuče u borice i to mi ne izgleda lijepo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. prekrivanje 5+, :) meni osobno nije loša za podočnjake, uistinu ih prekrije kada uspijem lijepo izblendati :) zbilja sam zadovoljna :DD

      Izbriši
  3. Ja sam je baš nedavno kupila, ali je nisam još dobro isprobala. Ali kao što kažeš, ima 100 recenzija, svi ih hvale :)
    Ja imam tamnije podočnjake od tebe, onako tamno plave, tebi baš odlično prekrije, baš me zanima kako će meni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma uvjerena sam da će ti ih sakriti, samo ju moraš jako dobro izblendati,a ko ne izblendaž nastane kaos, kao što možeš vidjeti na slici, usječe se u sve i jednu liniju i boru i to još naglasi..lol..sva sreća pa nemam problema sa prištićima i aknama, to bi isto tako ova kamuflaža dobro sakrila..mene jedino muči to crnilo ispod očiju :/

      Izbriši
  4. meni je super, ali isto mi se čini preteška za podočnjake :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. miksam ju i stavljam dobru podlogu ispod i za sada funkcionira odlično :) vrlo sam sretna radi potpunog prekrivanja koje mi korektori ne pružaju, na žalost :/

      Izbriši
  5. Imam, i koristim više za prištiće nego za podočnjake, kod mene nisu toliko izraženi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh, ti si sretnica onda, meni korektori ne pomažu a ova kamuflaža radi jako dobar posao, i s toga ju upotrebljavam za podočnjake :)

      Izbriši
  6. Imam ju i ja!! Prije sam ju koristila za podočnjake, ali preteška mi je. Dodatno mi istakne sitne linije i izgledam barem 5 godina starije. Koristim ju samo za akne, i slažem se sa tobom, nepotrošiva je!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, ako se ne rukuje njome dobro to je živa katastrofa, možeš vidjeti na slikama sve i jednu liniju..hahhaha, ali opet pruža mi tako dobro prekrivanje što mi niti jedan korektor ne pruža..tako da ju upotrebljavam za podočnjake :)

      Izbriši
  7. Bas zelim da kupim ovaj proizvod, svi zivi ga hvale. Samo ja nikako da ga kupim hahaha. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš moju preporuku :) što god trebaš sakriti i prekriti- zagarantirano ti je :))

      Izbriši
  8. Srećom nemam problema s podočnjacima, ali nedavno sam počela koristiti Balea kremu s ureom i stvarno sam zadovoljna njome, izuzetno je hidratantna tako da vjerujem da ti stvarno odlično funkcionira kao podloga za kamuflažu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš što- i ja sam se iznenadila tom kremicom, nisam prije pridavala neku pažnju okoloočnim kremama jer sam smatrala da mi ne trebaju, ali kako starim-pomislila sam da ne može škoditi. I sada se pokazala vrlo efikasnom, odlična je baza za ovu kamuflažu i uz pomoć kremice kamuflažu mogu dobro izblendati da se ne ureže u linije. I vrlo sam zadovoljna, nema isušivanja. Inače da samo koristim kamuflažu to bi bila sahara ispod očiju :)

      Izbriši
  9. Imam ju i ja, mislim da je to sad već kultni proizvod i rijetko ko ga nema. :D Ne koristim ju za podočnjake, nikad nisam ni probala jer sam mišljenja da bi mi to loše stajalo i samo isušilo područje, za podočnjake radije biram neki kremasti korektor, ali zato ju koristim za akne i ostale nepravilnosti i za to mi je super. :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam i volim, ne paše mi baš za podočnjake jer se uvlači u borice ali je super za prekrivanje podstanara na licu :) Imam je već neko vrijeme i baš se sporo troši.

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images