Beauty Blogger Tag

srijeda, travnja 15, 2015

Zahvaljujem krasnoj, predivnoj, najboljoj i najluđoj Mili aka GleeTree92 na nominaciji. Kao da zna da obožavam pisati i čitati tag-ove.



Koliko sam skužila, ovaj tag je vrlo sličan Versatile blogger award tag-u. Imate 7 pitanja vezana uz "biti blogerica", nakon što se na njih odgovori nominiraju se sljedećih 7 blogova/ blogerica da i same natipkaju ovaj post. Pa krenimo!

1. Zašto si počela pisati blog i koliko se dugo baviš ovim poslom?

Zašto sam počela pisati blog sam pokušala ukratko objasniti u svom prvom postu koji sam napisala 25.07.2014. Post možete vidjeti OVDJE
Znači ja sam relativno nova, mlada i neiskusna što se tiče blogerstva. Zato je i ovaj baner s naslovom posta zelene boje jer sam i sama još zelena. 
Cilj mi je usavršiti se, steći nova znanja. Ne samo vezana uz kozmetičke i preparativne proizvode, nego i razviti informatičke, socijalne vještine. Jer u ovom našem malom hrvatskom beauty zajedništvu tipkaju jedna od najzanimljivijih lica koja sam imala prilike upoznati preko "neta" i često se zapitam zašto se nisam odvažila i ranije pokrenuti svoj blog.

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovito pratila?

Moram priznati da sam ja prvo počela škicati na you tube-u. Sjećam se da sam nešto o dosade tražila, nekakav organizator, te da sam utipkala: makeup collection i onda se dogodila ljubav na prvi pogled. Nisam znala da ima toooooliko djevojaka koje bez imalo straha eksponiraju sebe, svoj život i da sve pričaju o šminci. I was in love! Onda sam se bacila na blogove. Prva koju sam uočila je bila Make up Arena, Vesna iz Beauty&Mess, kanije Variola...a sada niz krasnih dama. Bit ću iskrena, ima ih dosta čiji blog otvorim svakodnevno, a i ima onih čiji blog povremeno škicnem čim izbace novi post. Ove čiji blog svaki dan otvorim su special to me. <3 I neizmjerno mi je drago kada se tipkamo kao da se poznajemo sto godina.

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući recenzije blogerica?  Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?

Ne sjećam se. Takvih proizvoda se zareda svakomjesečno tako da nisam u stanju sjetiti se svakog kupljenog na temelju recenzije. Ali, samo ću napomenuti da kad imam nešto na piku, pr. neku umivalicu, gel, losion- rijetko kad momentalno kupim proizvod čim ga vidim. Radije dođem doma, pročitam koju recenziju i onda ga sljedeći put (ako mi se po recenziji učini kvalitetnim) kupim. Djeluje!

4.Navedi 5 stvari koje su ti najdraže kod pisanja Beauty Bloga?

Prva stvar- zajednica! Toliko divnih cura da je to za nevjerovati! Opet ponavljam, da sam i prije znala da su blogerice toliko simpatične, drage (nečast izuzetcima-uvijek se nađe neki mućak) i srdačne- davnih dana bih pokrenula svoj blog. Jako je bitno da te netko usmjeri na pogreške i da pokoji savjet- to ujedno tebe čini boljim. Ujedno moram pohvaliti MakeupFandru za koju smatram da je djevojka sa puno strpljenja. Na sve i jedno iscrpno pitanje će odgovoriti sa detaljnim pojašnjenjem. Svaka čast!
Tako da mi je prva najdraža stvar bloganja komunikacija sa krasnim damama.
Druga stvar- aktiviranje kreativnosti. Dosta se vremena ulaže u istraživanje, testiranje,  fotografiranje, editiranje, pisanje, ispravljanje teksta. No pain, no gain! I uživam u tome kad na listi vidim planove za buduće postove. Dok god ima motivacije i ideja osjećam se poletno. Zato su hobiji zakon. Malo te maknu od ustajale svakodnevice.
Treća stvar- učenje. Da se tu svašta naučiti. Sada zasigurno znam da sam  malo bogatija beauty znanjem nego što sam bila prošle godine. I to pomaže, pogotovo kod pružanja kvalitetnije recenzije čitateljima.
Četvrta stvar-pozitiva! Kada te netko nagradi komentarom i još ako je on pozitivan- taj polet i sreća su neopisivi. Naravno, tu se treba naučiti i nositi sa negativnom stranom interneta i ljudima koji su zločesti samo zato što im je to fora. Why you gotta be so rude!? Nikad mi nije palo na pamet ostaviti nekome pogrdan i uvrijeđujuć komentar nakon pročitanog posta. Ako mi se post ne sviđa-izađem sa bloga, vrlo jednostavno. A da idem nekome ispod posta, za koji je on potrošio sate vremena i truda da ga objavi, ostaviti ružan komentar- ne dolazi u obzir. Često vidim da su takvi  kometari upućeni od anonimnih osoba koje se brane time da- ako je na netu tu je da se komentira na bilo kakav način, makar on bio uvredljiv. Mene samo zanima jedna stvar, znači i ta osoba je ostavila komentar, zar ne bi bilo u redu, budući da je komentar na netu, da znamo i tko stoji iza tog komentara. Nekako mislim da nema te opcije ostanka anoniman da ne bi ni bilo loših komentara (ali opet-uvijek se nađe neki mućak).
Peta stvar-kozmetika! U ovom kratko vremenu od kada sam pokrenula svoj blog, akumulirala sam dosta beauty stvarčica, otkrila sam za brendove za koje prije nisam čula i dosta njihovih proizvoda mi je postalo must have. Pr, Ziaja gelovi za tuširanje više ne izlaze iz moje kupaonice. Isto tako, s vremena na vrijeme me ta količina proizvoda zna ugušiti, da jednostavno ne znam što da koristim, koji losion da otvorim. U tim slučajevima si skuham zeleni čaj, pustim Travor Hall-a da svira i radim declutter. Sve što se nije dotaknulo ili je nedovoljno korišteno ide nekome ili leti u smeće. Moram se riješiti opsesije skupljanja i nekorištenja. Na kraju svoje akcije se potrudim ostaviti samo ono što uistinu koristim često. Ako mi se nešto sviđa, ali je nedovoljno korišteno ide u pan projekt. Jer toliko je novih stvari koje tek trebamo isprobati i nema mi smisla ograničavati se stvarima koje mi se, iskreno, uopće toliko i ne sviđaju! Nije Bog bez veze rekao umjerenost- u kozmetici! :)

5. Što si naučila otkad pišeš blog?

Prvenstveno sam naučila kako napraviti blog, hahhaha. Onda se javila želja za boljim fotićem kojeg je trebalo istražiti. Nisam ni znala koliko je strpljenja potrebno da bi se uhvatila jedna dobra fotka. Često znam odustati i odabrati osrednju jer me toliko sunce znalo naživcirati jer se neće meni poklopiti sa mojim planovim fotkanja. Why you do this Sun, why??? 
Isto tako je bitno biti iskren, neiskrene se ljude vrlo brzo prokuži. I kao što je rekla moja Mila- treba biti svoj. Makar ti svi tupili jedno, ako smatraš da trebaš raditi drugo na svom blogu-radi! Stay true to yourself.

6. Što se kod tebe promijenilo od kada pišeš blog?

Nemam pojma. Da se nešto drastično promijenilo, mislim da nije. Ali ipak-najbolje je pitati ljude koji čitaju i prate, oni bolje primjete. To je kao ona stvar kada se u ogledalu vidimo sa deset kg viška, a netko drugi nas vidi sasvim normalnima.

7.Imaš li neki savjet za one koji namjeravaju pisati beauty blog?

Just go for it! Ako te to veseli, onda ti preporučujem. Nemaš ništa za izgubiti, a možeš dobiti puno toga. Upoznat ćeš divne ljude, naučit ćeš mnogo toga. I najbitnija stvar od svega je-imaj svoje mišljenje. Ako ti svi tvrde da je nešto bijelo, a tebi se ispostavilo crno, prikaži i objasni zašto ti je crno i ne daj nikome da ti pokopa tvoje mišljenje jer iza njega sigurno stoji neki razlog. I opet, kao što je rekla moja Mila, ostani svoja!!! :)

I to su moji odgovori ovog tag-a. Svi ljudi koje sam željela nominirati su već nominirani. Jedino nisam sigurna za:
Sura dancer&makeup lover 
Makeupandother
Little things by Mala Palčica
ako niste nominirane, nadam se da ćete prihvatiti izazov.

I sve druge dame, ako imate želju slobodno tipkajte ovaj tag.

Do sljedećeg posta,
Kissi kissi
G




You Might Also Like

14 komentari

  1. Ja te sigurno nebi nazvala zelenin blogeron. Oj sićan se kad san naletila na tvoj prvi post, mislin se kako je nisan prije našla kad ono prvi post. O_O Od početka si ista, svoja i moja od malo davniji dana <3 :D Ima da šćucan tjedan dana kliko si me puta spomenila <3 Love you :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sjećam se i ja <3 tada je kiša padala 8x..hahhahaha... hvala ti na prijateljstvu <3 nema druge neg da te ženim <3 <3 hahaha, ima da štucaš narednih godina dok god budem pisala :DDD love you too ...

      Izbriši
  2. Skroz te razumijem što se tiče fotkanja, tako je i meni bilo sa starim fotićem (sestrinim), onda sam odlučila kupiti neki osrednji fotić (jer za bolji nisam imala love xD) koji bi bio moj i samo moj :D I dobro na kraju funkcionira, ali da, treba puno strpljenja da se uhvati dobra fotka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš, puno strpljenja...sto slika i ako se nađe jedna dobra-sretna sam :) hahaha xD ali s vremenom, kako si rekla, se sve nauči

      Izbriši
  3. Jooj baš ti hvala na pohvali, puno mi znači!! :) Super su mi tvoji odgovori, sa slikanjem se slažem, pogotovo što ja ne mogu slikati puno proizvoda isti dan, jer želim da mi svaki post ima drugačiju pozadinu, a za to treba inspiracije.. Ali, stiže nam ljepše vrijeme, biti će cvijeća i slika :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Totalno to Andrea, u takvoj sam gabuli i ja :3 vjerovala ili ne, dns sam baš s cvijećem u pozadini fotkala lakove. :D
      Odgovor na 4 pitanje potpisujem u potpunosti :) i slažem se da treba uvijek biti svoj, lažno predstavljanje/ponašanje se uvijek razotkrije, a i ne znam ko više voli uvijenost i pretvaranje...odlični odgovori. :))

      Izbriši
    2. I ja sam slikala jucer uz cvijece!!! :)

      Izbriši
    3. MakeupFandra-nema na čemu, za tebe sam komentirala istinu :) <3 jedva čekam, toplo vrijeme je već krenulo..čak uspijevam i neke swatcheve na usnama uhvatit dobro, pa se jako veselim ljetu..pogotovo kad sada imam malo bolju kameru nego što sam imala prošlo ljeto, tako da ideje pršte :)
      Green Queen- koliko vidim, budem dobila i ideja koje cvijeće posadit xD :DDD baš se veselim toplijem vremenu.. Kao što Mila kaže-budi svoja..ne vrijedi glumatati, jer karakter uvijek s vremenom izađe na vidjelo :)

      Izbriši
  4. baš ti hvala da si me nominirala :)
    slažem se da blog potiče kreativnost.. dobro sve ovisi o danu, ali nikad mi mozak nije toliko išao unaprijed i slagao ideje prije pisanja bloga :D slažem se i za pozitivu, blog u meni budi sreću, koja me potiče da se više trudim i u drugim životnim aspektima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ništa :) nadam se da ćeš ju prihvatiti, baš me zanimaju tvoji odgovori :) jel' da..pišem jedan post i već naviru ideje za sljedeće, to mi se jako sviđa..kada se zaokupim planovima..treba nam nešto što će nas uvijek gurati naprijed..monotonija ubija xD

      Izbriši
  5. prstis od pozitive <3 vecinu stvari se slazem sa tobom, blog je neki nas mali svijet di svi mozemo pricati o necemo sto volimo bez da netko vrti ocima xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš ti hvala <3 <3 drago mi je da ti se post svidio, i kao što si rekla to je naš svijet i drago mi da se komuniciramo normalno :DDD

      Izbriši
  6. Hahah, baš si me nasmijala s pojašnjenjem za korištenje zelene boje u naslovnoj slici ;). Odličan post!

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images