Top 5 najkorištenijih sjenila

utorak, ožujka 10, 2015



Koliko puta vam se dogodi da, kad kupite paletu sjenila, koristite samo par sjenila unutar nje? Frustrira li vas više činjenica što ste dali novce za nešto što polovično koristite ili što pak morate otvarati tri, četiri, pet proizvoda da biste došli do svojih omiljenih nijansi koje koristite učestalo ili pak svakodnevno? Mene više frustrira činjenica broj dva. Nije mi žao novaca jer je očito postojao razlog zašto sam ih potrošila. Ako se u paleti nalazi jedno od pet sjenila  koje mi je san snova onda se kupnja isplatila. Više me muči depotiranje tip malih paletica. Najradije bih povadila omiljena sjenila i složila ih u Z paletu, a s druge strane, sjenila koja volim se već nalaze u preslatkim paleticama. Tako da mi je srce podijeljeno. 
Da ne duljim više, ovaj post je posvećen nijansama sjenila koja obožavam i koristim najviše od svih koje imam u kolekciji.
Igrom slučaja, sjenila koja mi se sviđaju su većinom u malim paleticama samo je jedno mono sjenilo.


1. Avon- Luxe (Cocoa Couture paleta)


Ovu sam paletu sanjala mjesecima i lovila nekakve popuste u Avon katalozima. Kad sam napokon uhvatila najpovoljniju priliku, paleta je bila moja. Samo da odmah napomenem, sviđa mi se sve i jedno sjenilo iz ove palete, ali nijansa naznačena sa strelicom na slici mi je savršena. Detaljniju recenziju ove paletice možete pročitati OVDJE. A što se tiče ovog sjenila, kao veliki fan neutralnijih nijasi, znala sam da će mi se svidjeti ovo svijetlo smeđe sjenilo shimmer finiša. Krasota!

2. Wet'n'wild (The naked truth)


Kao što možete vidjeti na slici najkorištenije sjenilo kod mene je ovo bazno iz The naked truth palete.
Dosta je slično neutralnom bež sjenilu iz Cocoa couture palete. Razlika je što sjenilo iz Avonove paletice ostavlja lagani kredasti finiš i trusi se, dok je Wet'n'wild sjenilo mekše teksture, ne trusi se i ostavlja ravnomjerno nansenu pigmentaciju jednim potezom. Ovo sjenilo mi prvenstveno služi, a i za to je namjenjeno, kao baza prije drugih sjenila. Iako u danima lijenosti znam samo njega nanijeti na kapke, staviti maskaru i to je to.

3. Lancome- Ombre mono effects sensationnel 


Nisam sigurna u pravi naziv ove paletice jer je ona kupljena preko stranice Moje krpice, ali ono što sigurno mogu reći je to da je najbolja investicija koju sam napravila u svom životu što se tiče odabira sjenila. I da budem iskrena, sve i jedno mi se sjenilo sviđa. Savršenstvo. Kada bih morala birati između svega što posjedujem, nju bih uvijek spasila. Ima sve nijanse koje se mogu nositi na dnevnoj bazi. Ipak, ono sjenilo za kojim najviše posežem iz ove paletice je dark brown mat ( Couture-intense eyeshadow).  Ako poželim malo prirodniji smokey eyes look ili kad samo želim naglasiti oči bez korištenja tuša za oči, ovo sjenilo dođe kao naručeno. 

4. Chanel- 90 Fauve (soft touch eyeshadow)


Fauve je jedino mono sjenilo koje ja posjedujem. Inače više preferiram palete iako me izluđuju što u svakoj ima tek nekolicina sjenila koje obožavam i želim koristiti na dnevnoj bazi. Fauve u prijevodu znači zlatast,  a u realnosti je ljubičasto taupe sjenilo sa snažnim shimmerom. Divno sjenilo koje se najbolje prikazuje na dnevnoj svjetlosti te na oku izgleda kao da ste nanijeli sivu/smeđu/ljubičastu. I sada dok gledam u ovu sliku vuče mi na srebrenkasto-ljubičastu, ako vam to ima ikakvog smisla. Sjenilo je mekane teksture, nije puderasto. Kad se nanosi na bazu za sjenilo zna trajati i do 8 sati bez gubitka pigmentacije. Da, ovo je uistinu kvalitetno sjenilo.

5. Dior- Navy paleta


Ovu paletu sam priželjkivala stoljećima upravo zbog sljedeće nijanse. Dark blue sa bogatim shimmerom, a kad bih se usudila-rekla bih da je to glitter (ali nije-lol). Ova nijansa je toliko krasna i postojana da ju ne mogu skinuti ni sa gelom za umivanje niti sa odstranjivačem šminke. Tragove tog sjenila možete vidjeti i nakon 24 h. Uvjerila sam se u to kada ga nisam mogla u potpunosti ukloniti. Sjenilo prvenstveno znam koristiti umjesto tuša za oči da dobijem efekt eyelinera s daškom plave pigmentacije.

Swatcheve svih sjenila možete vidjeti ovdje:

Nisam željela u ovom postu ulaziti u detalje svih sjenila, ali ako vas koja paleta ili pojedinačno sjenilo unutar palete zanima nešto detaljnije, slobodno me obavijestite u komentarima.


Nadam se da vam se sviđa moj osobni odabir sjenila (iako većina nemaju posebno ime). 

Zanima me vaših top 5?
Da li imate neke favorite unutar paleta i da li zbog njih druga sjenila ne dobivaju dovoljno pažnje?

Do sljedećeg tipkanja,
Kissi kissi
G









You Might Also Like

10 komentari

  1. Takodje koristim Avon palete senki i imaju dobru ponudu, srazmeran odnos kvaliteta i cene. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijelimo isto mišljenje, samo bih preferirala kada bi se sjenila malo manje trusila jer inače za manju cijenu mogu naći skoro identična sjenila. Izuzev toga, ova paleta mi je sjajna za svaki dan :)

      Izbriši
  2. Jako lijepa kolekcija sjenila :). Vidim da preferiraš zemljane tonove jednako kao i ja ;). Chanel-ovo mono sjenilo mi je stvarno divno! A Dior-ova paleta izgleda jako zanimljivo i fantastične je postojanosti. Ja izbjegavam plave tonove na svojim kestenjastim očima ;).

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala ti :) kod mene neutralnih sjenila nikad dosta :DD Diorova paletica je stvarno zanimljiva iako nisam fan boja..ali ovo navy shimmer sjenilo je uistinu krasno i da mi malo pop of color mojim crnim očima xD

    OdgovoriIzbriši
  4. ajme ovo chanel mono sjenilo krasno izgleda. *.* ja imam stvarno punoo previše sjenila, kako mono tako i ovih u paleti i stvarno, koristim samo određene nijanse, ali stvarno mi se čini isplativijim kupiti palete sa više nijansi, nego s jednom. valjda zato jer kad vidim paletu, pohlepno pomislim kako ću iskoristiti sva sjenila, a ne samo jedno. i isto bi mi ih bilo na neku ruku žao depotirati, ipak sam na neka pala isključivo zbog pakiranja. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tell me about it :) često mi se dogodi da paletu kupim zato što lijepo izgleda ili u njoj ima jedno sjenilo koje moram imati jer ću u suprotnom umrijeti ako ga nemam..hahhaha, i onda ostale palete i druga sjenila pate i nikad se ne koriste :/ I'm such a bad person xD

      Izbriši
  5. Lancome je za umrit lip :D Ja to sve pokupujen pa razdan za 2 miseca hahaah Nakon nobuya želim više mat sjenila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. omg, ta paletica je san snova, sve što trebam se nalazi u njoj xD u posljednje vrijeme i ja više preferiram mat da bude što matije (see what I did there) :)))

      Izbriši
  6. Od tih paleta imam samo Avon Luxe i meni je savršena! Sve nijanse mi odgovaraju i pakiranje je stvarno krasno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je paletica uistinu krasna, a za ovim sjenilom najčešće posežem iz nje,pa mi bude žao ostalih :/ kao da im povrjeđujem osjećaje xD

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images