Ziaja gelovi za tuširanje-recenzija

petak, veljače 20, 2015

Danas vam napokon donosim kratku recenziju i svoje utiske o Ziaja gelovima za tuširanje. Iako sam ih nedavno predstavila u new-in postu, njih naime imam već skoro mjesec dana i koristim ih redovito svaki dan. Iz širokog spektra proizvoda koji se mogu naći kod nas, za početak sam se odlučila na Coconut creamy shower soap i Fruity (cranberry&wild strawberry) gel za tuširanje.



Prvi gel za tuširanje je coconut creamy shower soap (soft&smooth) za suhu i normalnu kožu.
 Ziaja kaže da je na bazi kokosa, tj da sadrži lipide kokosa bogate omegom 3 i omegom 6 i D-pantenolom.
Samo da se ukratko osvrnemo na te kiseline:
Omega 3 su posebna skupina unutar nezasićenih masnih kiselina. Tijelo ih samo ne može proizvesti, a potrebne su za očuvanje zdravlja, pogotovo pri očuvanju zdravlja srca i krvnih žila. Uvjerena sam da svi konzumirate hranu bogatu omega 3 kiselinama (lan, orah, srdele itd.) i da svi znate koliko su bitne za zdrav način prehrane.
Omega 6 se isto tako mora unositi putem prehrane, tijelo ju ne stvara samo. Kao i omega 3 ključna  je za razvoj moždanih funkcija (imala sam cimericu koja je pila one ogromne tablete koje užasno smrde po ribi- ako znate na koje mislim, da poboljša kapacitet memorije tijekom ispita, žao mi je što ju nikad nisam pitala da li su djelovale), reguliraju metabolizam, stimuliraju rast kose, zadržavaju zdravlje kostiju.
U kozmetičkim svrhama, pantenol dolazi u D obliku (postoji još, koliko ja znam, i L). Iznimno je "popularan" sastojak u šamponima i regeneratorima. A što se tiče same primjene na koži, pantenol se koristi za tretmane opeklina od sunca, kod upala na koži, popravlja hidrataciju kože, smanjuje svrbež i iritaciju kože te ubrzava oporavak epiderme. 
Ovo vam sve sada navodim iz razloga što je ovaj zadnji sastojak- pantenol jedan od glavnih spasitelja koji mi je pomogao riješiti užasan osip koji mi se javio u blizini okoloočnog područja nakon uporabe jednog proizvoda koji je kupljen sa ebaya. Naime, pantenol se nalazi, u svima znanoj kremici- Bepanthen. I ako ste ikada koristili tu kremicu, sigurna sam da znate kako je brzodjelujuća. 
Uglavnom, da ne duljim više, vratimo se na gel za tuširanje koji sadrži sve ove ultra cool i dobre sastojke za našu kožu.



Gel za tuširanje dolazi u bijeloj plastičnoj bočici od 500 ml. Ambalaža mi je vrlo privlačna oku. Jednostavan dizajn i savršenstvo minimalizma. S prednje strane pakiranja je otiskano ime brenda te kakav je ovo gel. Također imate i sličicu kokosa. Moja kupljena bočica ima etiketu na kojoj crvenim slovima piše- bez parabena. Primjetila sam na polici s proizvodima da nisu sve bočice ovog istog gela imale tu etiketu.


Kao što na samoj bočici piše, ovo je kremasti gel za tuširanje. Tekstura je polučvrsta. Kada se poklopac otvori, imate malu rupicu kroz koju se proizvod dozira. Smatram da bi slobodno mogla biti i veća, jer proizvod nije skroz tekući da bi nekontrolirane količine mogle iscuriti van. 


Boja proizvoda je bijela.
Što se tiče mirisa ovog gela, kada otvorite proizvod osjetit ćete intenzivan i bogat miris kokosa koji će lagano, dok se tuširanje odvija, isparavati. A nakon tuširanja, miris nećete  osjetiti već nakon pola sata. Meni to uistinu nije toliko ni bitno, budući da često nakon tuširanja koristim losion željenog mirisa. Ono što mi se najviše sviđa kod ovog gela za tuširanje je izuzetno mekana koža na dodir. Već znate kako obožavam Avonov Planet spa piling sa acai bobicama i mekoću nakon korištenja (post:ovdje) , ali uz ovaj gel nemam toliku potrebu koristiti piling. Štoviše, imam osjećaj da mi ovaj gel za tuširanje štiti kožu od isušivanja. 



Drugi gel koji sam isprobala je iz Fruity linije. 
Ziaja kaže da je ovo voćni gel za tuširanje na bazi brusnice i divlje jagode za sve tipove kože, da hidratizira kožu i štiti od isušivanja, da umiruje iritacije i omekšava kožu. 


 Ambalaža ovog gela je identična gelu za tuširanje od kokosa. Jedina razlika je što je ambalaža proizirna i što se vidi ružičasta boja proizvoda. Logo brenda i opći podatci proizvoda su skoro identično otiskani na ambalaži. 
U ovoj bočici se isto tako nalazi 500 ml proizvoda, iako je fruity bočica nešto niža, manja od coconut bočice. 


Proizvod je, kao što sa rekla prozirno ružičaste boje i mrvicu vodenastije teksture nego što je gel od kokosa. Kod ovog fruity gela ipak treba mrvicu više pripaziti da proizvod ne ostavite otvorenim i da ga ne srušite jer će se lakše izliti od kokosovog. 


Što se tiče samog učinka gela, jednako sam njime oduševljena kao i sa prijašnjim. Nikakvih iritacija mi nije uzrokovao. I isto tako hidratizira i ne isušuje nego omekšava kožu. 
 Kod oba proizvoda miris je intenzivan na početku tuširanja, a nakon tuširanja brzo ispari.


Ziaja gelove sam kupila u Konzumu za 17,99 kn. Isto tako, možete ih naći u DM-u i u drugim drogerijama.

Meni se osobno više svidio gel za tuširanje od kokosa. Tekstura je deblja i bogatija te početni miris kokosa mi više paše za ovo hladnije razdoblje, dok za fruity smatram da bi bio idealan za ljeto jer je laganiji i mrvicu više vodenastiji.

Što se tiče Ziajinih proizvoda, vidjela sam da u Konzumu imaju još fruity linije od kruške i breskve. A od kremastih da imaju gel od kozjeg mlijeka (koji me jako, jako zanima i sljedeći je na wish listi), masline i naranče.

Da li ste isprobali koji Ziajin gel?
Kakvo je vaše mišljenje o njihovim proizvodima?

Do sljedećeg tipkanja,
Kissi kissi 
G



You Might Also Like

14 komentari

  1. Nisam ih jos probala, no svaki put kada sam u ducanu si pomislim kako moram kupiti ove fruity gelove. Ziaja mi je inace odlicna, i kreme za lice i maslaci za tijelo, ma sve, tako da vjerujem da su i gelovi. Svakako ih stavljam na listu kupnje za slijedeci put, potpuno si me uvjerila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam prije škicala balzame za tijelo :) A ako se odlučiš za gel, dok traje zima, mislim da bi ti bolje odgovarao od kokosa..dok je fruity, barem ja tako mislim, savršen za ljeto. Lagan i blagog slatkastog mirisa :)

      Izbriši
  2. Nisam probala gelove, ali jesam maslac za tilo od masline i umirem za njim, obično mi ne bude žao kad nešto potrošin, ali za tim maslacom sam patila i još patin :'( Čim potrošim zalihe svega što imam šiban sve Ziaja, od njege tile do njege lica, sve želim probat. Odlična kompanija, super politiku imaju. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ja ću nakon ovih gelova za tuširanje od kozjeg mlijeka, o njemu sam čitala samo super recenzije :) I meni se sviđa sam brend, jednostavnost i ekonomičnost pakiranja, efekt nakon korištenja i osjećaj na koži, a prije svega hrpa odličnih sastojaka (iako se uvijek zalomi neki koji nije dobar-ali koji proizvod nema parfema ili tako nečeg sličnog) :)

      Izbriši
  3. Super su mi tvoji postovi, svaki put me podsjetiš na neki kvalitetan proizvod koji i onako imam u mislima ali nikako da se odlučim haha:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti :))) I sad sam se još sjetila što nisam navela u postu, cijenom ne odudaraju puno od Palmolive (cca 15) I Dove (cca 18)..čak mislim da su i kvalitetniji, barem što se sastojaka tiče :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Isprobala sam za gel tuširanje od kozjeg mlijeka i novije izašao s arganom. Od kozjeg miljeka mi je odličan ali od argana baš i nije, ne osjećam se baš čisto nakon tuširanja...čudno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Good to know :) Ozbiljno si moram kupiti taj od kozjeg mlijeka :D

      Izbriši
  6. Volim njihove proizvode, privukao me je ovaj gel iz Fruity linije. odličan post :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ako budeš u prilici, fruity probaj ljeti, mislim da će ti onda više pasati, nije baš za zimu :)

      Izbriši
  7. Nisam još ništa probala od ovog brenda, ali puno čitam o njemu tako da definitivno moram hehehe ko zna možda kad prođem pokraj polica s gelovima za tuširanje sjetim se baš ovog posta i uzmem jednog za probu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam nailazila na mnogo postova, i onda sam slučajno stala i rekla- ajde idem više to probati..i super su, za sada samo njih koristim :) i moram priznati da cijenom uopće ne odudaraju puno od drugih poput Palmolive, Dove..a količinom se dobije više :)

      Izbriši
  8. Probala sam Ziajin gel za tuširanje od kozjeg mlijeka i od naranče. Ovaj od kozjeg mlijeka mi je bio savršen, ima diskretan miris. Dok ovaj od naranče ima predobar miris u boci, ali nakon tuširanja se ne zadržava baš dugo na koži, i mene je malo isušivao. Ali, miris je prekrasna, taman za razbudit se ujutro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kozje mlijeko mi je najdraži gel, stvarno ima, kao što si rekla diskretan i čist miris, kremast je i baš guštam u njemu..još kad ga potkrijepim istim losionom-mljac..probah i od naranče i isto mi se sviđa..miris cijeđenih svježih naranči je-omg, ali kao što si rekla miris se ne zadržava dugo, i tu na sreću nisam primjetila isušivanja..

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images