Sve kreme mog toaletnog ormarića

četvrtak, siječnja 15, 2015

Danas vam, drage moje, donosim jedan mrvicu drugačiji post. Naime, već duže vrijeme se u mojoj dnevnoj rutini vrti par hidratantnih kremica koje koristim pa odlučih s vama podijeliti svoja iskustva s njima.
Započeti ću sa kratkim osvrtom: moj tip kože je normalan, nemam problema s masnom  kožom niti prištićima, aknama. Jedino zimi osjetim da mi  koža postane izrazito suha, u usporedbi sa ostalim godišnjim dobima, i treba malo više njege.
U mom toaletnom ormariću stoji mala vojska. Neke kremice od priloženih ne bih mijenjala za svo blago svijeta, a za neke jedva čekam isprazniti pakiranje i reći- ne ponovilo se.


1. NIVEA CREME (plava krema)
Započeti ću sa vječnim klasikom kremi. Krema nad kremama. Nivea nije uzalud izdržala toliki niz godina na svjetskim tržištima i stvorila bezvremenski kvalitetan proizvod i svugdje prepoznatljiv dizajn da nije- dobra!
Smatram da je ona neizostavan preparat u skoro svakom kućanstvu. Sjećam se da ju je koristila moja baka, a moja mama ju još uvijek nosi sa sobom u torbi. Kad pogledam ovu plavu kremicu, vraća me u djetinjstvo.



Ovo pakiranje koje ja imam je od 30ml. Cijene se ne sjećam, ali vjerojatno je tu negdje oko cca 10-ak kuna.
Prvo ću započeti sa pozitivnim stvarima ovog proizvoda. Tekstura same kreme je dosta čvrsta i bogata. Pruža hidratizaciju tijekom čitavog dana. Krema je univerzalna i namijenjena je svim tipovima kože. Uz to što je ekonomična, široko je rasprostranjena njena prodaja. Možete ju naći u bilo kojoj trgovini ili marketu. And It's made in Deutschland!


Sada idemo na one malo negativnije stvari. Nakon nanošenja kreme, ja sam osobno primjetila, da se teže upija i razmazuje. Krema se mora dobro utrljati da ne biste na kraju izgledali kao duh. Nakon nanošenja, neko vrijeme me prati osjećaj zategnutosti lica, dok se proizvod u potpunosti ne sjedini sa kožom. Što se tiče pakiranja, ne preferiram "teglice" u koje moram zadirati prstom da bih izvadila proizvod. Ako i vi imate sličan problem, Nivea ima i drugih rješenja. Kod širokog spektra proizvoda, možete pronaći i kremice sa pumpicom za jednostavnije i čišće doziranje proizvoda. I još jedna stvar koju ću napomenuti je da krema sadrži parafine. 

Moje osobno stajalište u vezi ovog proizvoda je: bezvremenski klasik, univerzalna primjena. Nije mi stvarala probleme na licu i nastaviti ću ju koristiti. Svatko treba imati ovu malu plavu kremicu sa sobom.

2.  BALEA AQUA FEUCHTIGKEITS SERUM

O Aqua serumu sam pročitala hrpu postova na blogosferi i skoro sve i jedan post je pozitivnog karaktera. Kad sam ga kupila, moram priznati, imala sam high expectations. 
Proizvod dolazi u pakiranju od 30 ml i koštao je 24,90 kn.


Ono što mi se posebno sviđa kod ovog proizvoda je njegovo pakiranje. Na vrhu se nalazi punpica pomoću koje dozirate proizvod za korištenje. Sve obiluje dezinfekcijom jer nemam potrebe trpati prste u ostatke proizvoda. Što se tiče teksture ovog seruma, dosta je tekuća ( što i nije strano serumima, jel'da) . Hidratizira momentalno. U trenutku kad ga nanesem imam osjećaj da mi se cijelo lice "napilo vode". Isto tako, omjer cijene i količine proizvoda je sasvim korektan. Proizvod se može kupiti u DM trgovinama,



Međutim, ono što mi ne ide na ruku ovom proizvodu je to da hidratizacija koja pruža nije dovoljna za čitav dan. Meni ovaj serum ponudi trenutno osvježenje, i kasnije imam osjećaj da je opet potrebano nanošenje jer mi je brzo isušio kožu. Zbog tekuće teksture, moram pripaziti doziranje proizvoda. Ako previše proizvoda istisnem, duplo duže će mi trebati da ga razmažem i da se upije u kožu. I što se tiče samog mirisa proizvoda- miriši na blago dezinfekcijsko sredstvo. Samo unaprijed napominjem da su ovo moji utisci, vama može mirisati na proljetne livade i mošus. 

Kada vagnem ovaj proizvod, mislim da kupnju neću ponoviti. Ima puno boljih proizvoda za sličnu cijenu. 

3. BALEA UREA AUGEN CREME

Krema za okoloočno područje dolazi u pakiranju od 15 ml- 21,90 kn. 
Što se tiče ovog proizvoda i kupnje sam bila skeptična. Još uvijek ne znam što bih mislila o ovom tipu proizvoda. Ako naša dnevna hidratantna krema štiti i hrani cijelo lice zar pri tome ne hrani i okoloočno područje? Vjerojatno je funkcija ovog proizvoda da svojim nešto blažim sastojcima zaštiti inače veoma osjetljivo područje na našem licu. 


Za početak ću navesti par pozitivnih stvari koje sam primjetila uporabom ove kremice. Tekstura je polutekuća. Dovoljna je jedna kapljica da "nahrani" okoloočno područje i da se lijepo upije u kožu. Nisam primjetila da mi je uzrokovala isušivanje tog dijela lica. Pakiranje je u obliku malene tubice, i korištenje je oslobođeno bacila. Ovaj proizvod možete pronaći u svim DM trgovinama.



Isto tako, smatram da je omjer količine i cijene malo "skup". Budući da ovaj proizvod ne obavlja nikakvu drugu funkciju osim što ne isušuje, a i to se može ostvariti i bilo kojom drugom dobrom kremicom, smatram da mi je bio nepotrebna kupnja. Ovo je proizvod bez kojeg mogu. Jedino bih ga preporučila osobama kojima se okoloočno područje brzo i jako isušuje.

4. DIAMOND CELLULAR (anti-ageing cream)-ORIFLAME

Ovo je jedna malo drugačija krema. Naime, ovo je anti-ageing krema i bez obzira na to odlučila sam ju uklopiti u post jer ju koristim. 
Pakiranje je prekrasno. Proizvod dolazi u staklenoj teglici sa srebrenim poklopcem u obliku dijamanta. Pravi luksuz. 50ml- 199,90 kn (u aktualnom katalogu). 



Samo da kažem da ovu kremu nisam platila toliko novaca. Naime, nju sam osvojila u akciji darivanja Oriflameovih suradnika kao nagradu za određeni postotak prodaje. Mene je ta kremica koštala ni više ni manje nego 1,00 kn. I to je velika prednost osoba koje odluče biti suradnici. Mogu isprobati proizvode za puno jeftinije novce. I isto moram napomenuti, da nisam već dugo slala narudžbe. Posao, kućanstvo, hobiji mi oduzimaju previše vremena da bih se sada i tim bavila. To ostavljam drugim SuperŽenama. 

Da se bacimo na ono bitno. Za ovu kremicu u katalogu stoji da pruža vidljivo mlađi izgled kože, da vidljivo umanjuje bore, da teksturu kože ostavlja glađom te da je sveukupno koža blistavija.

Moji dojmovi ne odudaraju toliko od napisanog. Tekstura kreme je bogata i čvrsta. Kožu ostavlja hidratiziranom i preko noći. Tako da moram priznati da ju u posljednje vrijeme koristim kao zamjenu noćnoj kremi. 
Krema sadrži Diamond Eliksir- s pravim dijamantskim prahom, bijelim tartufom i kompleksom za posvjetljenje kože. I ne, nisam M. Jackson, ali primjetim svjetlucanje kože, kao da ste nanijeli blagi shimmer. Koža uistinu izgleda blistavije. 



Kada se bacimo na negativne karatkeristike ovog proizvoda, zaključujem da nisam fan teglica-pakiranja, isto tako nisam primjetila anti-ageing učinak (a i kako bih kad imam 26 god i još sam relativno mlada). Dalje, svjetlucavost proizvoda je nekome pozitiva,a nekoga može užasno živcirati. I kao veliki CON je naravno kupnja putem kataloga i masivna cijena. 

Proizvod neću ponovno kupiti dok ne budem imala 50 godina i imala milijune kuna na bankovnom računu.

5. BABY LOVE 

Baby love kremica dolazi u tubici od 75 ml-12,90 kn i može se kupiti u DM trgovinama. 
Ova zaštitna krema za lice sadrži bademovo ulje. Štiti kožu od hladnoće, vjetra i vlage. Idealna je za ovo zimsko razdoblje. Namjenjena je djeci te odraslim osobama s normalnom i osjetljivom kožom.


Tekstura kremice je polučvrsta i usporedbi sa Nivea kremom, lakše se upija i razmazuje. 


Ono što me najviše osvojilo kod ove kreme je hidratizacija koju pruža tijekom čitavog dana. Doslovno osjećam da mi je lice nahranjeno i da nema straha od isušivanja. Pakiranje omogućuje jednostavno doziranje i lagano uporabu. Omjer cijene i količine je i više nego ekonomičan. Što se tiče mirisa kremice, omamljujuć je. Osjeti se blagi baby miris. I najbitnija je činjenica da ne sadrži parafine. 


Što se tiče negativinih karakteristika Baby love kreme, nema ih. 

Kad potrošim navedene kremice iz svog ormarića, ponoviti ću kupnju Baby love kreme i vjerojatno Nivea kreme (It's klasik). One mi nekako pružaju najviše hidratizacije u ovo zimsko doba. A za ljeto ćemo već nešto novo smisliti.

Nadam se da ste dobili koju korisnu informaciju ovim  uvidom u moju malu armiju kremica. 
Koja je krema vaš apsolutni favorit za ovo hladnije vrijeme?

Kissi kissi 
G










You Might Also Like

14 komentari

  1. balea aqua serum sam imala, bio mi ok za ljeto ali nikakvu specijalnu hidrataciju mi nije davao tako a ga ne koristim vise. a babylove kremicu cu si obavezno nabaviti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jel da? ja sam već mislila da ću biti jedina kojoj ovoj serum nije odličan..dapaše, nije ništa posebno..kao što si rekla, možda ga sačuvam za ljeto :) a babylove definitivno probaj :D

      Izbriši
  2. Trenutno koristim l'oreal nutri gold ulje i super mi je.
    Inače, nisam isprobala taj Balea serum i kad sam pročitala prvi dio teksta pomislila sam 'riješeno je, idem odmah po njega', a onda sam pročitala ostatak i više nisam sigurna :D Ne sviđa mi se što pruža samo trenutnu hidrataciju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, gledam to ulje na reklamama, i skeptična sam..ali ako je tebi ok, mogla bih ga i ja probati :) nemoj me krivo shvatiti, serum nije toliko loš,ali hidratizacija meni osobn nije dovoljna za ovo zimsko vrijeme..najbolje mu je dati šansu ljeti :)

      Izbriši
  3. Iako imam masnu/mješovitu kožu, moj must have za ovaj zimski period je Alverde ulje od divlje ruže :)... Rekla sam ti za Aqua serum ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E to Aleverde ulje sam si zapisala nakon što sam pročitala tvoj post, pa ću ga deff kupit kad budem išla u nabavku.. i imala si pravo za Aqua serum, možda sljedeći put ipak uzmem Cell energy :)

      Izbriši
  4. S obzirom koliko stalno čitam pohvale o BALEA AQUA FEUCHTIGKEITS SERUM-u, mislim da ću ga morati pod hitno kupiti pa da i ja iskusim čari ovog seruma :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I blogeri su mene natjerali..aliiiii, nije mi ništa posebno za ovo zimsko razdoblje..mislim da ću ga ostaviti da pričeka ljeto, mislim da će mu tad funkcija doći do izražaja :)

      Izbriši
  5. Imala sam Baleinu i tu plavu i onu za masnu kožu i meni nije radila ama baš ništa, jako me zatezalo lice i svrbila koža od nje, a ovu iz Oriflamea sam imala prije neke 2 g mislim dok sam se još bavila s njim i bila mi je odlična :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uff, sva sreća ja nisam imala takva iskustva sa ovom baleinom kremom, ali eto-nije mi pokazala kao totalni vau o kojem su svi pisali..ali opet, ne djeluju svi proizvod kod svih nas jednako..izgleda da taj serum jednostavno nije za mene.. Nije ni meni loša Diamond krema, ali cijenaaa......not so cool. A i trenutno nemam potrebe za anti-age učincima, to ću ipak sačuvati kad budem koju godinu starija :)

      Izbriši
  6. Želim tu baby kremu oooooooooooooo -_-" Na no buyu san i umrit ću bez nje. ahahah Ne dam se, nema kupovine dok baš štogod ne potrošin. Želim probat i aqua serum, y u do dis to me? U kill me. Iman plavu niveu i mislin da san o njoj rekla sve. Ili je imaš ili lažeš haha :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lol..eto kad potrošiš neki proizvod, trk po baby love...što je dobro za bebe, dobro je i za nas-moj moto :D

      Izbriši
  7. Super ti je ovaj post, dok sam kliknula na njega, mislila sam da će biti samo fotkice kremica i pokoja riječ, a kad tamo i fotkice i tvoji dojmovi, to mi je super. :) Kako ja imam mješovitu kožu, sklonu aknama, trudim se paziti kaj stavljam na lice, tak da ništa od ovog nisam isprobala na licu, Niveu jesam, al za ruke, da si ju stavim na lice, bila bi sva masna. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš ti hvala :) i drago mi je da ti se post svidio i da je u neku ruku bio informativan. što se tiče tvog tipa kože i navedenih kremica,mislim da ne možeš pogriješiti sa Baby love kremicom bez obzira na akne :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images