Recenzija losiona za tijelo (Avon, Balea, LPM)

petak, siječnja 09, 2015

Pozdrav divne dame. Danas vam donosim jednu malu recenziju. Naime, već neko vrijeme koristim tri losiona za tijelo. I budući da sam si dala vremena u testiranju, da vam mogu što više korisnih informacija prenijeti, odlučila sam da je sada najbolje vrijeme da vam ih predstavim. Da li me je neki losion razočarao, a koji je pun pogodak, saznati ćete ako nastavite čitati. S toga, udobno se zavalite jer polijećemo.

U mojoj kupaonici već neko vrijeme borave tri moja prijatelja. Oni se zovu: Avon Naturals, Balea i Le petit Marseillais.



1. AVON NATURALS BODY CARE (shimmering winterberry&shea swirl body lotion)


Avonov swirl losion mi je bio pun pogodak. I danas sam još uvijek oduševljena njime. Kad su ga predstavili u katalogu, zbog pakiranja sam ga odmah naručila. Izgledao mi je kao ukras za bor, ili pokon ispod bora. 


Losion dolazi u pakiranju od 150 ml. Pakiranje je u obliku tube sa čepom koji se odvrće. Čep se u potpunosti može maknuti od ostatka pakiranja. Tubica je u crveno-zlatnoj boji i izgleda preslatko.  Cijena proizvoda u katalogu varira od 22-29 kn (koliko sam ja do sada primjetila). Otvor na pakiranju je srednje veličine (s obzirom na ostale losione koje ću vam u nastavku predstaviti). Zbog teksture losiona koja je bogata i čvrsta, proizvod možete normalno dozirati bez straha da vam se prevelika količina izlije.


Ovaj losion predstavlja swirl oblik proizvoda. Na slici možete primjetiti da se proizvod sastoji od dvije boje koje se utrljavanjem sjedine na koži. Sadrži dvostruku formulu vitamina C i E. Zbog shea maslaca tekstura je, kao što rekoh, bogata i čvrsta. Proizvod se lako razmazuje i upija u kožu, ali nešto mrvicu duže od drugih losiona iz ovog posta. Trenutno pruža hidrataciju. Moje iskustvo s njim: navečer prije spavanja sam mazala prvenstveno ruke i prsa. Ujutro sam primjećivala da mi je koža suha. Losion mi nije ponudio cjelonoćnu hidratizaciju. 


Bez obzira na to, najviše me ovaj losion oduševio zbog shimmer efekta koji ostavlja. Koža se od njega božanstveno sjaji. A tek miris. Uh, što da kažem o mirisu? Miris je orgazam. Već sam to komentirala za ovaj proizvod. Božikovina miriši bajno. Ovo je nešto najfinije što je moj nos osjetio u dugo vremena. 

Prednost:    - božanstven miris
- otvaranje i doziranje proizvoda je sanitetsko (ne morate prste gurati u čitavo pakiranje)
- swirl oblik losiona je nešto novo za mene (možda je i za vas)
- pakiranje je primamljivo
- cijena u katalogu varira pa se može naći i po jeftinijim cijenama

Nedostaci: - za kupiti ovaj proizvod morate imati Avon Lady koja će vam ponuditi katalog da možete izabrati narudžbu
- shimmer efekt nakon nanošenja (svjetlucavost nije svima najdraža kod losiona)
-osrednja hidratacija
-ovaj losion je kao savršen za nanošenje prije noćnog izlaska (odlično ćete mirisati i dekolte će vam svjetlucati), dok na dnevnoj bazi neće svima biti favorit
-količina proizvoda je nešto manja od očekivanja u usporedbi sa cijenom proizvoda
-proizvod sadrži methylparaben

2. BALEA DIAMANTEN  TRAUM 

Slika limited edition proizvoda iz kolekcije preuzeta s interneta.

Balein losion je dio limitirane kolekcije za koju kažu da sadrži ekstrakte perli i dijamanata.




Pakiranje losiona je također, kao i kod Avonovog losiona, tubica. Samo u ovom slučaju je ljubičaste boje.  Pakiranje sadrži 200 ml proizvoda.
Cijenu ovog losiona vam ne znam budući da sam ja ovaj losion dobila za rođendanski poklon od prijateljice. No, pretpostavljam, da mu je cijena nekih desetak kuna, kao što je i većini Baleinih losiona.



Poklopac pakiranja je pričvršćen uz ostatak pakiranja. Otvor je mala rupica, što se pokazalo pametnim. Naime, tekstura losiona je dosta vodenasta i da otvor nije malen imali biste katastrofu nakon doziranja. Preveliku količinu proizvoda bi vam ispustio. 


Kao što rekoh, tekstura je dosta vodenasta pa morate malo pripaziti sa "konzumiranjem" proizvoda. Ako se nanese dovoljna količina proizvod se lijepo i lako upije u kožu. Hidratacija koju losion pruža je više nego solidna. Ne ostavi mi kožu mekanu k'o bebinu do jutra, ali ipak ju ne isuši. 


Nemam vam s čime usporediti mirisa ovog losiona. Najbolje kako bih vam opisala je ovako: lagan je, svjež, nekako "zimski".  Nakon nanošenja losiona primjetit ćete lagano i suptilno svjetlucanje na koži. Sasvim dobar losion na dnevnoj bazi korišćenja.

Prednost:- količina pakiranja je i više nego darežljiva s obzirom na cijenu (pretpostavljam)
- brzo upijanje u kožu
-sadrži ekstrakte dijamanata te daje vrlo suptilno svjetlucanje koži 
-suptilan miris koji je savršen za dnevno korištenje
-ne sadrži parabene
-dermatološki je ispitan
-Baleini proizvodi se mogu kupiti u svakoj DM prodavaonici

Nedostaci:- proizvod je dio limitirane kolekcije i na žalost više se neće moći kupiti

3. Le petit Marseillais- hidratantni balzam za tijelo


Ovo je doduše balzam za tijelo, ali meni je to sve to ista fora proizvoda. LPM balzam dolazi u okrugloj plastičnoj posudici, teglici. Pakiranje je žute boje i moram priznati da mi se sviđa dizajn. Padam na lijepa i oku privlačna pakiranja. No da li je proizvod jednako lijep i efikasan kao pakiranje? 


Otvor pakiranja je kod ovog proizvoda ogroman, kao i kod većine kremica koje dolaze u sličnom dizajnu pakiranja. Iskreno, ne preferiram proizvode u teglicama jer da bih proizvod koristila moram ga nanositi rukama. To povećava mogućnost kontaminacije proizvoda. 
U teglici dobijete 250 ml proizvoda za cijenu od cca 25,00 kn.


Ovaj hidratantni balzam za tijelo sadrži karite maslac, ulje slatkog badema i arganovo ulje. Huh, uglavnom, sadrži puno toga. No bez obzira na hrpu dobrih stvari, također sadrži i parabene.


Tekstura balzama je ultra bogata, kremasta i relativno čvrsta. I najbitnija stvar je ta da pruža dugotrajnu hidrataciju kože. Primjećivala sam da mi je ujutro koža i dalje jednako mekana, nježna i njegovana kao i večer prije kad sam balzam koristila. 


Miris je suptilan i čist. Ne zadržava se dugo na koži, pa ga nakon par sati nećete više moći osjetiti.


Prednosti:- razumna količina u usporedbi sa cijenom
-suptilan i umirujući miris
-dugotrajna hidratacija
-čvrsta tekstura
-široka dostupnost proizvoda (drogerije,trgovački lanci, lokalni marketi)
-unutar proizvoda se nalazi folija što pruža sigurnost da ga nitko nije otvarao

Nedostaci:- nema mogućnost sanitetskog uzimanja proizvoda ( morate prste uvaliti u proizvod i izgrabiti količinu koja vam je potrebna) 
- sadrži parabene

Kad sve ove podatke sumiram,  Avonov losion je za "izaći van", Balein za nakon dnevnog tuširanja, a LPM će vam pružiti potrebnu noćnu hidrataciju. Od svih proizvoda, niti jedan mi nije loš. Svi su, na svoj način, zadovoljili očekivanja. A kad bih birala ubuduće, odluka bi pala na LPM jer mi je najbitnije da mi je koža noću hidratizirana.

Što vi kažete? Koji losion bi bio vaš izbor? Jeste li probali koji od navedenih?

Do sljedećeg posta,
Kissi kissi
G














You Might Also Like

10 komentari

  1. Imam taj Balein samo plavi, pola potrošila prošlo, a drugu polovicu čuvam za ovo lito. :D Prekrasno mi miriši. :D Možda se odlučim probat LPM, za jedno godinu dana kad zalihe odu ahhaahah Trenutno imam 2 maslaca otvorena i par losiona. Znam, strašna sam. ahah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heh,ja sam htjela i taj plavi,ali ga sad više ne mogu naći :/ pametno ti to koristiš, malo i za sljedeće ljeto :)) mislim da ću i ja tako s ovim Avonovim.. :D

      Izbriši
  2. Nisam probala navedene losione, šteta za AVON NATURALS BODY CARE što nije kvalitetniji, pakiranje i sam izgled kreme izgleda baš slatko i ženstveno. Već duže vrijeme za njegu tijela koristim Bioderma Atoderm kremu i ne vjerujem da ću uskoro isprobavati nove proizvode ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, baš je šteta za taj Avonov, iskreno nije on loš, ali baš i nije za svakodnevno osnovno korištenje. Hm, moram si zapisati taj od Bioderme, kad mi ponestane ovih :D

      Izbriši
  3. Baleine losione jako volim, omjer cijene i kvalitete je odličan, a svako toliko ili ubace neki novi u stalnu postavu ili neki u nekoj zanimljivoj limitiranoj kolekciji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. On mi se pokazao stvarno dobrim za svakodnevnu uporabu, morat ću malo bolje pregledati DM i zgrabiti još koji :)

      Izbriši
  4. Obožavam Balea proizvode i baš mi je žao da ovaj losion nisam isprobala. Imam Avon Naturals B.C.- warm spice & vanilla i predivno miriše. Tako da vjerujem da winterberry & shea swirl, stvarno ima božanstven miris. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad si me podsjetila da nisam isprobala warm spice & vaniliju xD, a stvarno imam dosta losiona..bar za kojih mjesec,dva :)

      Izbriši
  5. isprobala sam ovaj žuti LPM,,i jako mi se sviđa njegov miris a i pruža solidnu njegu,,,
    kupila sam ga u onoj ambalaži koja ima pumpicu, pa ga je puno lakše i urednije dozirati :D
    sljedeći put tu si uzmi, neće biti nereda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E super, baš ti hvala na informaciji, nisam u svom lokalnom dućanu vidjela taj s pumpicom, budem pogledala u DM-u..jer moram priznati da mi je ovo pakiranje baš nezgodno.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/Gorgeous-on-a-budget-679688375447454/?ref=aymt_homepage_panel

Flickr Images